GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Zvon: Microsoft ar putea cumpăra un nou producător de jocuri

Din moment ce nu prea se întâmplă lucruri cu adevărat interesante în industria jocurilor în ultima vreme, putem arunca o privire peste un zvon nou ce a răsărit prin presa de specialitate, despre planurile de viitor ale companiei Microsoft.

Conform unui articol publicat de Polygon, în care sunt citate surse anonime apropiate de Microsoft, compania ar dori să mărească numărul de jocuri exclusive pe care le are pentru platforma Xbox prin achiziția unui studiou nou. Desigur, ar fi putut să facă asta prin a nu anula jocuri care erau deja în producție sau prin a nu închide studiouri pe care le avea deja, dar asta ar fi necesitat plănuire pe termen lung.

Există și câțiva potențiali candidați pentru lista de „lucruri de care Microsoft probabil se va descotorosi la următoarea generație de console”. Unul dintre cei mai probabil este PUBG Corporation, entitatea independentă (oarecum) de Bluehole care se ocupă cu dezvoltarea celebrului simulator de ”puteam să jur că te-am lovit de șase ori în cap, dar jocul avea altă părere”. Achiziția sa ar avea foarte mult sens, PUBG fiind deocamdată disponibil doar pe PC și pe Xbox, iar o ramură a Microsoft chiar ocupându-se de portarea sa.

Câteva alte ipoteze au mai fost dezvăluite, ce nu sună la fel de probabile. Valve, spre exemplu, un studiou care nu cred că va accepta să fie cumpărat de Microsoft, din moment ce Gabe Newel, proprietarul companiei, a încercat destul de mult pentru o vreme să se distanțeze de Windows.

O altă idee la fel de trăznită a fost Electronic Arts. O companie a cărei achiziții ar costa extrem de mult. Poate mai mult decât ar dori Microsoft să cheltuiască doar pentru a face Xbox să arate mai bine.

Un anunț oficial se așteaptă în viitorul apropiat.

[Blue’s News]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button