Telefoane

Zvon: iPhone 8 va avea un Dock similar cu cel de pe iPad, controlul prin gesturi va înlocui butonul Home

Noul model de vârf din gama iPhone ce urmează să fie anunțat luna viitoare se va descotorosi de cel mai prolific element ce i-a definit design-ul timp de 10 ani: butonul Home. Acesta a reprezentat o caracteristică comună pentru toate modelele ce s-au lansat în trecut, încă de la primul iPhone din 2007.

Conform ultimelor zvonuri, iPhone 8 nu va avea niciun fel de buton de pe ecranul telefonului, nici măcar unul simulat de software. În schimb, veți putea folosi o serie de gesturi pe eran cu ajutorul cărora veți putea efectua aceleași comenzi pentru care obișnuiați să folosiți butonul Home.

Deblocarea telefonului se va realiza prin glisarea în sus până la jumătatea ecranului a unei bare prezente în partea inferioară a ecranului. Același gest va putea fi folosit în cadrul unei aplicații pentru a activa pe ecran comutatorul de aplicații. Dacă veți continua glisarea pe verticală dincolo de jumătatea ecranului, atunci acest gest va închide aplicația curentă și va aduce în prim plan ecranul principal.

Și că tot veni vorba de ecran principal, acesta a devenit mai cuprinzător. Fiecare pagină va putea conține acum un număr de 24 pictograme pentru aplicații (4 pe fiecare linie, câte 6 pe o coloană). Sub grila de aplicații va fi prezentă o bară gri, în care vor fi ancorate aplicațiile cel mai des utilizate. Funcționalitatea acesteia este similară cu cea de pe ultimul iPad.

În partea superioară a telefonului este prezent un șanț pe care se regăsesc difuzorul, camera frontală și o serie de alți senzori. Au fost multe dezbateri despre modul în care va încorpora Apple acest element în design-ul telefonului. Una dintre variante era să dezactiveze prin software acea parte a ecranului, pentru a păstra conturul dreptunghiular cu care suntem obișnuiți. În schimb, Apple a luat decizia îndrăzneață de a lasa active cele două secțiuni din stânga și dreapta acelei zone, care vor împărți în două bara de stare. Pe partea din stânga va fi prezentă ora, iar în dreapta situându-se indicatorii pentru baterie, semnalul celular și Wi-Fi. Bara de stare își va schimba caracteristicile funcție de ce aplicație este prezentă pe ecran.

Dacă toate aceste zvonuri se vor adeveri, iPhone 8 ar trebui să arate cam așa:

Cea mai mare schimbare o constituie eliminarea completă a butonului frontal, schimbând fundamental modul în care noul iPhone va fi controlat. Vom afla în curând cât de mult adevăr se ascunde și în spatele acestui zvon.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button