TECHTech&ITTelefoane

Zvon: iPhone 6, SE și 5s nu vor primi iOS 13

Un zvon apărut zilele acestea pe iPhonesoft.fr sugerează că iOS 13 va scoate din uz mai multe generații de iPhone. Prin intermediul lui iOS 12, Apple a susținut fiecare dispozitiv care putea rula iOS 11, îmbunătățind performanța la toate modelele mai vechi, inclusiv până la 5s. Dacă e să dăm crezare zvonurilor, multe generații active de iPhone sunt acum aproape de ultimul drum.

Știrea susține că iOS 13 va renunța la suport pentru 5s, SE, iPhone 6 și 6 Plus.

Lansat inițial în 2014, modelele iPhone 6 și 6 Plus au avut parte de un succes incredibil pentru Apple, și continuă să dețină coroana ca fiind cea mai bine vândută generație de iPhone.

Dacă acest zvon este corect, va exista un număr considerabil de dispozitive care nu vor mai primi actualizări la cea mai nouă versiune iOS care va sosi în septembrie. Ar însemna, de asemenea, că 5s are un an în plus de actualizări în comparație cu generația iPhone 6. Utilizatorii de SE ar fi cu adevărat cei mai dezavantajați, deoarece produsul lor are doar trei ani.

Este posibil ca Apple să dorească să scoată suportul pentru toate dispozitivele de 4″; sfârșitul compatibilității pentru 5s și SE ar însemna aproape exact asta. Singurul ghimpe în coasta lui Apple ar fi iPod Touch, deoarece compania vinde doar un model al acestui dispozitiv… și acesta are un ecran de 4 inch.

În ceea ce privește iPad-ul, iPhonesoft anunță că doar iPad mini 2 și iPad Air nu vor primi update la iOS 13. iPad Air a fost lansat în 2013, același an ca iPhone 5s.

Vom ști mai multe cu siguranță atunci când Apple va anunța oficial iOS 13 la WWDC pe data de 3 iunie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button