PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Zvon: Intel Comet Lake va aduce 10 nuclee pentru publicul larg

Începem săptămâna cu un nou zvon despre planurile pe care le-ar avea Intel pentru procesoarele de desktop ce urmează să fie lansate anul viitor.

Cea mai recentă informație nu are vreun fel de confirmare deocamdată, așa că nu o luați ca fiind adevăr incontestabil, însă nu sună a fi tocmai departe de ce a făcut compania în trecut. Conform informațiilor care zburdă acum pe internet, în anul 2019 Intel va lansa procesoare noi, din seria Comet Lake, a căror caracteristică definitorie este că un model anume va avea 10 nuclee fizice.

Această serie de procesoare este gândită pentru platforma dedicată publicului larg de desktop, nu pentru cea Enthusiast. Așa că pe aceeași placă de bază pe care puteți pune un i3 veți putea pune și un procesor cu 10 nuclee. Procesorul cu pricina ar veni ca un răspuns la noile procesoare Ryzen 3000, bazate pe arhitectura Zen 2, ce vor fi construite pe procesul de 7 nanometri.

Comet Lake-S în schimb va fi construit pe același proces de 14 nanometri (cu ceva optimizări)pe care îl știm deja de la Broadwell și până acum, urmând să folosească un design cu o magistrală inelară dublă de conectarea a nucleelor individuale.

Alte informații nu sunt cunoscute în acest moment despre Intel Comet Lake. Nici măcar dacă va avea sau nu hyperthreading, din moment ce pare să fi tot fost o problemă pentru companie în ultima vreme. O clarificare a zvonului cu siguranță va sosi luna viitoare, în cadrul evenimentului pe care îl va organiza Intel.

În cazul în care se va adeveri, atunci am putea avea parte de surprize în 2019 și de la AMD, nu de alta, dar dacă Intel sare la 10 nuclee, probabil o face pentru că AMD se pregătește de o mișcare similară, folosind chiplets.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button