PC

Zvon: Intel ar pregăti un procesor cu 12 nuclee pentru a combate Ryzen

În ultimele zile s-a putut vedea pe la unele magazine o scădere simțitoare a prețului pentru procesoarele Intel. Nu a fost clar dacă era vorba doar de reducerea inventarului, sau dacă a fost o comandă direct de la companie. Dar un zvon recent arată un mod nou prin care Intel ar dori să combată Ryzen.

Nu este ceva confirmat, așa că nu luați asta ca fiind ca fapt.

Intel ar pregăti în acest moment o adiție nouă pentru seria de procesoare Skylake-X, cea dedicată entuziaștilor care folosește o placă de bază nouă și un socket nou. Pe lângă procesoarele de 6, 8 și 10 nuclee va mai fi prezent un procesor cu 12 nuclee întregi și 24 de fire de execuție. Acest procesor ar trebui să ofere celor care au nevoie de putere masivă de procesare o soluție destul de serioasă.

Pe lângă asta, ar putea fi o scuză destul de bună pentru a scădea prețurile pentru restul procesoarelor. Până acum, Intel a tot ținut la prețul existent pentru procesoarele cu 6 și 8 nuclee, adăugându-l pe cel cu 10 nuclee la propria sa categorie de preț. Dar cu Ryzen dând târcoale, poate am putea avea parte de procesoare dedicate entuziaștilor ceva mai ieftine de la Intel.

Seria Skylake-X ar trebui să fie lansată prin luna august.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Un articol cu doi subiecti dar despre al doilea nu se spune absolut nimic, doar se mentioneaza.

    In concluzie: cine este sau ce este Ryzen?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button