Știri ITTECHTelefoane

Zvon: Huawei lucrează la un telefon fără notch… dar cu gaură!

Potrivit unui material de presă coreean, Huawei lucrează la un design ciudat de smartphone care ar putea însemna sfârșitul erei telefoanelor cu inserție. Dar nu vă bucurați prea mult, pentru că ceea ce urmează ar putea fi chiar mai rău.

Designul are o decupare a afișajului pentru cameră, doar că de această dată este mai mică și este înconjurată de ecran pe toate laturile. În loc să plaseze camera orientată spre față pe inserție, cum a făcut inițial Apple, inginerii de la Huawei doresc să o îndepărteze de marginea superioară a telefonului pentru a putea pbține un pic mai mult afișaj efectiv pe față și să scape de notch.

Acest concept ar putea introduce o problemă cu totul nouă. De exemplu, cum se vor comporta aplicațiile și cum va fi utilizat spațiul suplimentar al ecranului? Și totuși, designul imaginat de cei de la ETNews arată o carcasă superioară foarte subțire care găzduiește căștile, senzorul ambiental și senzorul de proximitate.

Sinceri să fim, în ciuda faptului că este un pic cam ciudată, soluția de design oferită de vivo și Oppo cu camerele lor periscopice pe NEX S și respectiv Find X, pare mult mai elegantă.

De asemenea, nu putem trece peste ideea că Huawei ar putea face acest lucru doar în scopuri de marketing – să se laude cu privire la raportul ecran/suprafață. Apoi, din nou, ne-ar plăcea să ni se demonstreze că ne înșelăm, dar nu putem vedea în această soluție de design un caz real de utilizare practică.

În continuare, articolul menționează un ecran LCD de 6,39 inch și o posibilă lansare în cel de-al patrulea trimestru al acestui an. Acest lucru este în concordanță cu zvonurile de anul trecut.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button