GamingPC&ConsolesTech&IT

Zvon: Google lucrează la un serviciu de streaming pentru gaming

Google ar putea fi următoarea companie majoră care va anunța eforturile de a permite jucarea prin streaming de titluri high-end. Kotaku citează cinci persoane al căror nume nu este divulgat care cunosc planurile companiei și pot confirma existența unui plan de a lansa o platformă de streaming de jocuri și hardware-ul necesar, alături de „o încercare de a aduce dezvoltatorii de jocuri sub umbrela Google, atât prin recrutare agresivă cât și prin achiziții majore„.

The Information a avut o știre similară încă din februarie despre planurile celor de la Google legate de game streaming, spunând că un program cu numele de cod Yeti este în curs de dezvoltare de cel puțin doi ani. Dar Kotaku adaugă că Google s-a întâlnit cu câteva nume mari din industria de jocuri video la Game Developers Conference din martie și la Electronic Entertainment Expo din iunie, în căutarea de a face achiziții și de a atrage sprijin pentru platforma viitoare de streaming. Sursele lui Kotaku sugerează, de asemenea, că Yeti ar putea fi integrat în serviciile YouTube existente ale Google, permițând utilizatorilor să caute walkthrough-uri video fără să iasă din joc.

De când OnLive a eșuat să construiască o afacere de succes în jurul straming-ului de jocuri acum câțiva ani, interesul în acest domeniu a fost readus în actualitate. Există deja câteva firme care oferă astfel de servicii, Sony folosind serviciul PlayStation Now pentru a oferi variante de streaming ale multor jocuri clasice PlayStation, iar GeForce Now de la Nvidia oferă funcționalități asemănătoare în cloud pentru jocurile de pe PC.

CEO-ul Ubisoft, Yves Guillemot, este de asemenea interesat de idee, spunând recent că streaming-ul de jocuri ar putea înlocui consolele în întregime după o nouă generație de hardware. Și Microsoft jonglează cu ideea unui serviciu de streaming al jocurilor bazat pe Azure, manifestându-și interesul la E3-ul din acest an, după ce a spus acum cinci ani că ideea de streaming este „cool”, dar „problematică”.

Multe țări din lumea dezvoltată au acum suficientă lățime de bandă pentru a transmite cu ușurință un video HD live dintr-un joc de pe un server. Problema însă o reprezintă latența între apăsarea butoanelor și răspunsul de pe ecran – chiar și câteva milisecunde de întârziere pot fi observate la unele jocuri. Infrastructura masivă de distribuție a datelor de care dispune Google ar putea ajuta cu siguranță în acest sens, deși multe lucruri vor continua să depindă de furnizorii de servicii de internet ale utilizatorilor și de configurarea rețelelor la domiciliu. Tehnologia predictivă de modelare, cum ar fi sistemul DeLorean al celor de la Microsoft, ar mai putea de asemenea să contribuie la atenuarea efectului de lag pentru streaming-ul de gameplay.

Zvonurile anterioare ale lui Google de a încerca să intre pe segmentul jocurilor video nu prea s-au concretizat – cum ar fi intenția companiei de a cumpăra Twitch înainte ca Amazon să facă achiziția în 2014. Însă angajarea lui Phil Harrison (fost director la PlayStation și Xbox) de către Google din acest an ar putea indica un interes mai serios de data aceasta.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button