Gaming

Zvon: Google lucrează la o consolă de jocuri și un serviciu de streaming

Un zvon răspândit de site-ul The Information susține că Google lucrează la un serviciu de streaming de jocuri bazat pe abonament, livrat fie prin dispozitivele Chromecast, fie prin intermediul unei console noi de jocuri creată de Google.

Serviciul are numele de cod „Yeti” și ar fi similar cu serviciile de streaming precum PlayStation Now, în care utilizatorii plătesc o taxă de abonament pentru a accesa o colecție de jocuri, care sunt rulate pe un dispozitiv la distanță și difuzate prin intermediul Internetului. The Information a spus că o versiune timpurie a acestui serviciu a fost proiectată să funcționeze pe un Chromecast, ceea ce este interesant, deoarece este neclar modul în care un controller s-ar putea conecta vreodată la un Chromecast. Mai recent, Google a început să experimenteze cu o consolă și un controller de jocuri dezvoltate de Google. Proiectul este condus de doi directori hardware Google – Mario Queiroz, vicepreședinte al departamentului de management al produselor, și Majd Bakar, vicepreședinte al departamentului de inginerie, așa că această variantă pare să fie una care ar avea șanse să se concretizeze.

Serviciile de game streaming elimină nevoia de a achiziționa hardware scump pentru jocuri video, deoarece toată partea de procesare a jocului se face în cloud. Compromisul este că pune o presiune mare asupra serviciului de internet și a infrastructurii furnizorului, deoarece fiecare cadru video și fiecare apăsare de buton trebuiesc să fie transmise pe Internet cu o întârziere cât mai mică. Dacă există totuși o companie care să fie bună la construirea unui serviciu de internet rapid și robust, atunci cu siguranță este Google. Aceasta are deja o infrastructură masivă de livrare a conținutului datorită unor site-uri precum YouTube, iar compania este deja prezentă pe sectorul de gaming prin jocurile de pe Android din Google Play și serviciul YouTube Gaming, un concurent al lui Twitch.

Noul serviciu a fost în curs de dezvoltare timp de doi ani, și se presupunea că Google se pregătește să-l lanseze în perioada sărbătorilor din 2017. Din motive necunoscute, proiectul a fost întârziat. Compania a mai demarat și anulat proiecte de jocuri în trecut, iar în momentul de față nu există niciun indiciu dacă acest zvon se va concretiza vreodată. Cu toate acestea, Google tocmai ce l-a angajat pe Phil Harrison, o persoană care care a ocupat 15 ani funcția de director executiv al diviziei Sony Playstation și trei ani la divizia Xbox de la Microsoft. Harrison este subalternul lui Rick Osterloh, Senior Vice President de hardware la Google, ceea ce sugerează că o variantă de plan pentru hardware legată de jocuri poate fi în lucru.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button