MOREȘtiri ITTECH

Zvon: Google lucrează la compatibilitatea dintre Windows 10 și Pixelbook

Google Pixelbook este un laptop high-end care rulează sistemul de operare Chrome OS. În caz că aveți un asemenea dispozitiv și vreți să faceți mai multe lucruri cu hardware-ul, cum ar fi să rulați aplicațiile native Windows, s-ar putea să aveți noroc cât de curând.

Potrivit unui raport realizat de XDA Developers, Google s-ar putea să lucreze la realizarea compatibilității între gama de vârf a laptopurilor sale și sistemul de operare Windows.

Aparent, dovada faptului că Google lucrează oficial la această problemă provine de la dezvoltatorii de sisteme de operare Chrome care utilizează în documentația lor cuvântul cheie AltOS, împreună cu mențiunile referitoare la Windows Hardware Certification Kit (WHCK) și Windows Hardware Lab Kit (HLK).

XDA Developers evidențiază faptul că dezvoltatorii de sisteme de operare Chrome au lucrat anterior la dual booting în Windows 10, însă aceste noi mențiuni de certificare arată că este vorba mai puțin despre un proiect secundar și mai mult despre ceva oficial. Să poți încărca Windows pe un dispozitiv de calitate Chrome OS, așa cum este Google Pixelbook, ar fi un avantaj pentru cei care încă mai au nevoie de aplicații native care nu rulează încă pe web. De asemenea, ar putea ajuta Google să vândă mai multe dispozitive Pixel.

Momentan niciuna dintre cele două companii nu au oferit un comentariu oficial pe această temă, dar dacă apar noutăți vă vom ține la curent.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Back to top button