PCȘtiri ITTECH

Zvon: GeForce GTX 1180 ar putea fi lansat în luna iulie

Nvidia nu s-a grăbit până acum să înlocuiască arhitectura Pascal în sectorul de consum, și este ușor de înțeles de ce – Vega, arhitectura concurentă produsă de AMD a adus doar paritate cu Pascal, care este acum o arhitectură veche de doi ani; pe lângă asta, plăcile video cu arhitectură Vega sunt în continuare disponibile în cantități mici. Oricum ar fi, circulă un zvon cum că Nvidia se pregătește să lanseze o nouă placă video GeForce GTX 1180 (sau 2080 – nu a fost anunțat încă un nume oficial) în luna iulie.

Acest zvon vine de la Tom’s Hardware și din surse din industrie care au vorbit cu site-ul sub condiția anonimatului. Deși nu este încă prea clar ce nume va da Nvidia următoarelor sale plăci video, sursele sunt încrezătoare că acestea vor sosi în luna iulie sub forma modelelor Founder’s Edition, urmate de modele personalizate de la partenerii add-in-board (AIB) în august sau septembrie.

În legătură cu asta, TomsHardware a postat o descriere interesantă a procesului de validare pe care producătorii AIB trebuie să-l urmeze la construirea și lansarea unei noi plăci. Practic, plăcile noi trebuie să treacă prin verificări de proiectare și design, apoi sunt testate pentru interferențe electromagnetice, plus câteva alte lucruri. Este nevoie de câteva săptămâni înainte de a ajunge la punctul culminant, reprezentat de o variantă finală a BIOS-ului, urmând apoi producția în masă și livrarea.

GeForce GTX 1180 sau 2080 sau orice alt nume va avea la final, va fi într-adevăr o placă nouă. Potrivit surselor menționate anterior, acestea se vor baza pe platforma Turing de la Nvidia. Ceea ce nu este clar încă este dacă Turing este o variantă de Volta pentru consumatori sau complet o altă arhitectură.

Din păcate, sursele nu au putut să împărtășească detalii tehnice, așa că a trebuit să căutăm în altă parte. Tratați această informație cu o doză suplimentară de scepticism, dar conform site-ului WCCFTech, GeForce GTX 1180 va avea 3.584 nuclee CUDA, între 8 și 16 GB de date de memorie GDDR6 cu lățime de bandă de 256 biți și va funcționa la o frecvență între 1,6 GHz (de bază) și 1,8 GHz (în modul turbo).

Prin comparație, GeForce GTX 1080 are 2.560 nuclee CUDA, memorie GDDR5X de 8 GB și rulează la o frecvență între 1.607MHz și 1.733MHz.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button