Știri ITTECHTelefoane

Zvon: Apple s-ar putea să lucreze la un iPhone cu ecran curbat

Conform unui articol publicat de Bloomberg, Apple lucrează la tehnologii noi pentru viitoarele modele de iPhone. Este vorba despre un ecran curbat și controlul prin gesturi fără atingere (Touchless Controls), proiecte care ar putea ajuta compania să-și diferențieze produsul cel mai important într-o piață din ce în ce mai aglomerată.

Caracteristica de control ar permite utilizatorilor de iPhone să efectueze anumite sarcini prin mișcarea degetului aproape de ecran, fără să-l atingă. Tehnologia probabil nu va fi gata pentru produsul final cel puțin doi ani de acum înainte, iar asta în cazul în care Apple decide să continue acest proiect.

Cea mai recentă funcție de control adăugată de Apple unui model de iPhone a fost 3D Touch, care acționează diferit, funcție de presiunea degetelor pe ecran. Noua tehnologie va lua în considerare proximitatea unui deget față de ecran, conform sursei citată de Bloomberg.

Apple lucrează, de asemenea, la noi display-uri pentru viitoarele modele de iPhone care se curbează spre interior treptat de sus în jos, conform unora dintre oamenii din industrie familiarizați cu acest proiect. Acest lucru este diferit de cele mai recente ecrane inteligente produse de Samsung, care sunt curbate la margini. Până în prezent, fiecare model de iPhone a folosit un afișaj plat. Ecranul OLED de pe iPhone X se curbează ușor în partea de jos, dar forma este în cea mai mare parte invizibilă pentru ochiul uman.

Ambele caracteristici se află încă în faza incipientă de cercetare și dezvoltare, iar Apple ar putea alege să nu avanseze în această direcție. Așa cum era de așteptat, Apple nu a oferit niciun comentariu despre aceste zvonuri.

Touchless Controls nu ar fi ceva inovativ în lumea telefoanelor inteligente. Samsung a lansat o funcție similară acum câțiva ani, intitulată Air Gestures, care permite utilizatorilor să accepte apeluri și să deruleze paginile web prin simpla trecere a mâinii deasupra dispozitivului. Google lucrează și ei la un program similar, intitulat Project Soli.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: Zvon: Apple s-ar putea să lucreze la un iPhone cu ecran curbat - Stiri online - Cele mai noi stiri | Sursedestiri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button