MORE

Zvon: Apple pe viitor și-ar putea construi propriile ecrane MicroLED

O nouă știre recentă de la Bloomberg spune că Apple proiectează și produce propriile display-uri de dispozitive bazate pe tehnologia MicroLED, ceea ce ar crea un precedent pentru companie. Citând oameni familiarizați cu situația, articolul explică faptul că Apple folosește o fabrică amplasată într-o locație secretă lângă sediul central din California.

Mai exact, raportul spune că Apple face o investiție semnificativă în dezvoltarea ecranelor MicroLED. Aceste ecrane utilizează compuși emițători de lumină mai noi care le fac mai strălucitoare, mai subțiri și mai eficiente din punct de vedere al consumului energetic comparativ cu ecranele OLED actuale.

Efortul depus de Apple în această direcție însă nu a decurs tocmai lin. Bloomberg spune că Apple aproape a anulat proiectul cu aproximativ un an în urmă, deși lucrurile s-au îmbunătățit recent, inginerii progresând și tehnologia fiind într-un stadiu stadiu mai avansat.

Această inițiativă se zvonește că este codificată sub numele T159 și condusă de Lynn Youngs, un veteran Apple care a lucrat la display-urile pentru iPhone-ul original și iPad, și care lucrează în prezent la tehnologia Apple Watch.

Facilitatea secretă folosită de Apple ar fi teoretic amplasată în Santa Clara, California și are aproximativ 300 de ingineri care lucrează la aceste ecrane.

Fabrica de producție de 62.000 de metri pătrați, prima de acest gen pentru Apple, este situată pe o stradă deloc evidentă din Santa Clara, California, la 15 minute de mers cu mașina de la campusul Apple Park din Cupertino și în apropierea câtorva alte birouri Apple.

Acolo, aproximativ 300 de ingineri proiectează și produc ecrane MicroLED pentru utilizarea în produsele viitoare. Facilitatea are, de asemenea, o zonă specială pentru procesul complicat de dezvoltare a LED-urilor.

Cât despre momentul în care aceste noi ecrane MicroLED vor fi lansate către consumatori, știrea arată că suntem încă la câțiva ani distanță. Bloomberg spune însă că Apple Watch va fi primul care va primi această tehnologie atunci când va veni timpul. Se zvonește că Apple a fabricat recent primele ecrane complet funcționale MicroLED pentru Apple Watch, deși acesta este doar începutul procesului.

Lucrările companiei Apple la propria sa tehnologie de ecrane MicroLED ar putea pune probleme producătorilor de ecrane cum ar fi Samsung, Sharp, LG și Japonia Display – toate acestea oferind în prezent display-uri pentru dispozitivele Apple.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button