TECHTech&ITTelefoane

Zvon: Apple intenționează să mute 30% din aprovizionare în afara Chinei

Războiul comercial american / chinez a stârnit valuri de îngrijorare în cadrul marilor corporații. Apple s-a bazat aproape exclusiv pe producția și asamblarea chineză pentru liniile sale de produse timp de mulți ani și a fost în mod deosebit expus la recentele modificări ale tarifelor pentru exporturile chinezești.

Nikkei raportează că Apple discută cu furnizorii și este în faza incipientă a unei „restructurări fundamentale” a lanțului său de aprovizionare. Compania Apple a cerut furnizorilor să ia în considerare mutarea a 15-30% din producția care se dezvoltă din China.

Nikkei spune că Apple va continua probabil cu acest exod parțial chiar dacă Statele Unite și China își vor rezolva problemele. Se spune că interesul Apple pentru diversificare a fost declanșat de recentul război comercial, dar a realizat faptul că crizele pe termen lung ale producției nu vor dispărea.

Unul dintre directorii familiarizați cu acest subiect a declarat:

O reducere a natalității, costuri mai ridicate ale forței de muncă și riscul unei centralizări excesive a producției sale într-o singură țară. Acești diferiți factori nu vor dispărea. Cu sau fără runda finală a tarifului de 300 de miliarde de dolari, Apple urmărește tendința majoră de a diversifica producția, oferindu-și mai multă flexibilitate.

Transformarea producției la o scară cum e cea a companiei Apple necesită timp și ar putea dura până la trei ani pentru orice schimbare semnificativă a producției. Știrea spune că angajații Apple din cadrul departamentului „studii de cheltuieli de capital” discută opțiunile potențiale cu furnizorii și deschid negocierile cu guvernele privind eventualele subvenții.

Nikkei declară că Apple a cerut fabricilor de asamblare iPhone precum Foxconn, Pegatron și Wistron să evalueze mutarea producției. Același lucru l-au transmis și celor de la Quanta, Compal și Inventec (producători de iPad, MacBooks și AirPods).

Producția de iPhone s-a extins dincolo de China în ultimii câțiva ani, o parte din ea fiind dirijată către Brazilia și India. La rândul său, compania își prezintă propria producție ca lanț de aprovizionare la nivel mondial, cu componente ale unui iPhone provenind din întreaga lume. Acestea fiind spuse, totuși marea majoritate a asamblării de iPhone se întâmplă în fabrici din China, cum ar fi Foxconn.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button