TECH

Zvon: Apple lucrează la un set de ochelari de AR

O altă veste importantă care vine din partea Apple este că firma lucrează la un set de căști de realitate augmentată pentru anul 2019, potrivit unui raport publicat de Bloomberg.

Acest set de căști este considerat a fi următorul produs nou, cumva similar lui Apple Watch. Potrivit sursei citate, Apple ar urma să anunțe produsul în 2019, iar lansarea să aibă loc prin 2020.

La fel ca Apple Watch, setul cu ochelari de realitate augmentată va avea propriul microprocesor și versiunea proprie a unui sistem de operare numit rOS, despre care presupunem că va fi bazat pe iOS la fel ca watchOS și tvOS. Fiind un produs independent, acesta va avea și propriul afișaj, spre deosebire de majoritatea căștilor de realitate virtuală de pe piață.

Este greu de imaginat cum vor arăta aceste căști de realitate augmentată. Primul lucru la care ne gândim este Google Glass. Ar fi destul de amuzant dacă Apple ar lansa propria versiune de Google Glass în 2019, având în vedere cât de mare a fost eșecul acestuia. Glass era în mod clar lansat înaintea timpului său și în mare parte nefinisat, iar Apple cu siguranță a învățat un lucru sau două din greșelile Google.

Nu este nici un secret că Apple mizează mult pe AR și a muncit din greu pentru această tehnologie în ultimii câțiva ani. Tim Cook de asemenea a promovat mult timp publicului tehnologia AR în interviuri, în timp au exclus din ce în ce mai mult tehnologia VR. Cele mai recente dispozitive iPhone sunt livrate cu hardware și software special concepute pentru aplicațiile AR. Și acest nou set de căști va continua viziunea Apple asupra unei lumi a realității augmentate.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button