RSS PaginaDeMediaTECHTech&ITTelefoane

Zvon: Apple ar putea opri producția modelelor iPhone X și iPhone SE

Pe măsură ce ne apropiem de anunțul din toamnă al noilor modele iPhone produse de Apple, noi speculații încep să apară și să acapareze teren. Recent, BlueFin Research a publicat cea mai recentă mențiune pentru investitori în care analiștii susțin că Apple va întrerupe iPhone SE și iPhone X în acest an, pe măsură ce se va concentra pe „iPhone 9, iPhone 11 și iPhone 11 Plus”.

Analiștii BlueFin prezic o cantitate mare de „cerere pent-up” pentru noile modele de iPhone din acest an, datorită „lipsei activității de upgrade în ultimii ani„. Din acest motiv, analiștii prezic că Apple va produce 91 milioane de unități din noile sale telefoane iPhone în ultimele două trimestre ale acestui an.

În plus, compania va continua să crească volumul de producție și să fabrice 92 de milioane de unități în primele două trimestre ale anului 2019. Acest spike al producției, conform analiștilor, „este mult mai mare decât ciclurile normale„.

Pentru la toamnă, analiștii preconizează că Apple va fabrica 28 milioane de unități iPhone 9, 11 și 11 Plus în al treilea trimestru, față de o estimare prealabilă de 24 milioane de unități. Ei se așteaptă ca încă 63 milioane de unități să fie produse în cel de-al patrulea trimestru, 46 milioane de unități în primul trimestru al anului viitor și 46 milioane în cel de-al doilea. Toate aceste cifre sunt mai mari decât erau până acum.

În ceea ce privește livrările, se așteaptă ca 20 de milioane, 60 de milioane, 45 de milioane și respectiv 40 de milioane să fie expediate în următoarele patru trimestre. Analiștii cred că așa-numitul iPhone 11 Plus va mulțumi utilizatorii cărora iPhone X li s-a părut prea mic, în timp ce „iPhone 9” se va ocupa de piața conștientă de prețuri.

În plus, ei sugerează că dispozitivele iPhone 8 vor rămâne să acopere partea de jos a pieței, în timp ce producția pentru iPhone X și iPhone SE va fi întreruptă:

iPhone 11 Plus ar trebui să îi satisfacă pe cei nemulțumiți de iPhone X datorită preocupărilor legate de dimensiuni, în timp ce dispozitivul iPhone 9 ar trebui să satisfacă mai mulți cumpărători conștienți de buget, iar extinderea menționată a modelului iPhone 8 va completa o linie destul de extinsă.

iPhone-ul X va fi întrerupt, probabil, în trimestrul al treilea al acestui an, iar varianta mai ieftină iPhone SE probabil va dispărea și ea.

Nu este prima dată când am auzit că Apple ar putea întrerupe iPhone X în această toamnă, dar este o sugestie care ar trebui încă tratată cu un gram de scepticism. Ce părere aveți despre acest zvon? Spuneți-ne în comentarii, aici și pe Facebook!

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button