TECHPCȘtiri IT

Zvon: AMD Zen 3 ar fi amânat pentru 2021

Asta ar explica XT-urile

AMD a dezvăluit ieri în mod oficial seria Ryzen 3000XT îndelung leak-uită. Concomitent, au început să mișune pe internet zvonuri noi despre ce planuri are compania pentru generația următoare de procesoare, cea bazată pe arhitectura Zen 3.

Conform zvonurilor neconfirmate (dar care nu sună a fi tocmai deplasate) AMD nu va mai lansa anul acesta seria de procesoare Ryzen 4000. Motivul? Pentru că poate.

Compania aparent nu este impresionată de Comet Lake și nu vede vreo amenințare serioasă de la Intel în acest moment. Amânarea sa ar mai oferi și producătorilor de plăci de bază ceva mai mult răgaz să își extindă oferta de produse și să nu rămână cu stoc pe cap atunci când trebuie să apară generația următoare.

AMD ar intenționa să înceapă producția în masă abia la sfârșitul acestui an, urmând ca la CES 2021 să dezvăluie în mod oficial noua serie 4000. Această serie nu trebuie confundată cu cea existentă deja pentru laptop, deoarece aceasta este bazată pe Zen 2. Ar trebui să își facă apariția și APU-uri pentru desktop bazate pe aceeași arhitectură în curând.

Mai merită menționat și faptul că s-a tot ivit un zvon în ultimele săptămâni că și Rocket Lake ar sosi abia anul viitor. Considerând câte probleme au fost anul acesta, are sens.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button