TECHTech&IT

Zuckerberg vrea să integreze Facebook, WhatsApp și Instagram

New York Times raportează că Mark Zuckerberg vrea să combine serviciile de mesagerie din toate aplicațiile aflate sub umbrela Facebook, integrand programele de chat Facebook Messenger, WhatsApp și Instagram. Un utilizator WhatsApp ar putea astfel să înceapă o conversație cu un utilizator Instagram, eliminând barierele actuale dintre platformele sociale. În același mod, un utilizator Messenger va putea purta o conversație criptată cu o persoană care are doar un cont WhatsApp, de exemplu. Messenger, Instagram și WhatsApp vor rămâne aplicații separate, dar funcțiile comune de mesagerie vor fi unificate. Facebook pare să confirme raportul într-o declarație către New York Times.

Această mișcare ar reprezenta o schimbare strategică în ceea ce privește modul de operare al Facebook, de vreme ce până acum Instagram și WhatsApp au fost dezvoltate în mare măsură independent de platforma Facebook. Raportul arată că unii dintre angajații celor două companii nu se simt confortabil cu schimbarea direcției, care pare să fie promovată direct de către CEO-ul Mark Zuckerberg. Deja unii dintre cofondatorii Instagram au părăsit compania anul trecut, în ceea ce se crede că a fost un răspuns la încercările Facebook de a exercita un control mai precis asupra platformei.

Conform unor declarații anonime, într-o ședintă ținută de Zuckerberg cu angajații WhatsApp, motivele oferite de acesta pentru unificarea serviciilor de mesagerie au fost vagi și neconvingătoare. Responsabilii companiei par să fi fost deosebit de deranjați de recentele planuri ale CEO-ului Facebook. Protecția vieții private și criptarea reprezintă o parte esențială a ofertei de produse WhatsApp, iar oamenii sunt aparent îngrijorați că aceste principii vor fi ignorate în procesul de unificare a serviciilor de mesagerie.

New York Times declară că unificarea celor trei servicii de mesagerie ar fi deja în lucru, cu o dată de finalizare pentru anul 2020.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button