PC

Zuckerberg sustine ca doar 1% din posturile Facebook propaga stiri false

Alegerile din Statele Unite s-au incheiat si Trump a iesit presedinte. O alegere istorica, pe care multi o blameaza, altii o aplauda, in functie de ce tabara politica se afla. Problema este ca Facebook a fost si el prins in milocul acestor certuri intre simpatizanții ambelor partide, suporterii lui Hillary Clinton acuzand reteaua de socializare ca a influentat indirect rezultatele alegerilor.

Multi critici au acuzat Facebook de influentarea alegerilor prin raspandirea de stiri false sau defaimatoare la adresa contracandidatei lui Trump, votantii fiind induplecati sa voteze pentru Trump intr-un final, datorita acestor rapoarte false.

Zuck a adresat situatia Sambata, acesta afirmând faptul ca Facebook face eforturi extrem de mari pentru a împiedica aceste stiri sa ajunga pe reteaua sociala.

„Dupa alegeri, multi oameni se intreaba daca nu cumva stirile false au contribuit la rezultat, si cam care ar fi responsabilitatea noastra in a opri raspandirea lor. Astea sunt niste intrebari foarte importante, si imi doresc foarte mult sa gasesc raspunsul corect. Vreau sa fac tot posibilul sa explic cat mai bine ceea ce stim. Din tot continutul FB, peste 99% din ceea ce vad oamenii este autentic. Doar o foarte mica parte este constituita din stiri false si farse. Farsele care exista nu sunt limitate doar la un singur punct de vedere partizan, si nici macar doar la politica. Per total, acest lucru face putin posibil ca blufurile existente sa fi schimbat rezultatul alegerilor intr-o directie, sau alta.”

Astfel Zukerberg se cam spala pe maini de multe dintre problemele legale pe care le-ar putea intampina reteaua de socializare, bazandu-se mai mult pe useri.

[Facebook]

Tags

Related Articles

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close