Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Zuckerberg si sotia doneaza 99% din actiunile Facebook in scopuri caritabile

/
/
/

Mark Zuckerberg alaturi de sotia sa, Priscilla Chan, au reusit sa socheze intreaga mass media astazi intr-un anunt cat se poate de uluitor, cei doi soti anuntand pe Facebook ca vor dona 99 la suta din actiunile Facebook detinute de cuplu pentru o cauza nobila. Mai exact, avansarea rasei umane.

Cat inseamna asta in bani lumesti? Estimativ 45 de miliarde de dolari, fiind unul dintre cele mai mari donatii pentru o cauza caritabila din istorie. Intreaga suma va intra in contul Chan Zuckerberg Initiative, o companie despre care Facebook spune ca:

Initiativa va merge mai departe cu misiunea sa prin finantarea de organizatii non profit, realizarea de investitii private si participarea la dezbaterile politice, in fiecare caz cu scopul de a genera un impact pozitiv in zonele cele mai defavorizate.

Suma intreaga va fi distribuita pe parcursul vietii lui Zuckerberg, CEO-ul Facebook planuind sa isi mentina votul majoritar in cadrul companiei pentru ceva vreme, conform documentelor SEC (agentia guvernamentala din SUA care se ocupa de supravegherea pietei bursiere). Pentru viitorul imediat, initiativa urmeaza sa fie finantata prin trei donatii anuale, realizate prin vinderea actiunilor lui Zuckerberg, cu o valoare nu mai mare de 1 miliard de dolari pe an. Orice profit facut de investitiile initiativei vor fi folosite la ajutarea atingerii scopurilor sale.

In concluzie, Zuckerberg si Chan au realizat o Societate cu răspundere limitată care se va ocupa de acest proiect. In Statele Unite ale Americii, societatea cu raspundere limitata este numita Limited Liability Company (abreviata frecvent la LLC) fiind o structura de afaceri relativ noua, permisa in diferite forme de catre statutul acesteia, care poate varia usor după fiecare stat al Uniunii. Crearea societatilor comerciale de tipul LLC a fost inspirata de structura economică din Germania numită Gesellschaft mit beschränkter Haftung (abreviata la GmbH) și de limitadas, un tip de organizatie economica comună majoritătii statelor din America Latină.

[facebook.com]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar