Știri ITTECHTelefoane

Zuckerberg își obligă angajații să renunțe la iPhone

Un nou articol de la The New York Times descrie în profunzime modul în care Facebook și-a tratat greșelile și problemele de securitate în mod repetat. Dar un detaliu legat de Apple este fascinant, în mod special. Se pare că Mark Zuckerberg a forțat echipa sa de manageri să renunțe la iPhone-uri și să treacă la Android după ce Tim Cook a făcut niște comentarii care „l-au înfuriat” pe CEO-ul Facebook.

Articolul din NYT intitulat Delay, Deny and Deflect: How Facebook’s Leaders Fought Through Crisis tratează îndeaproape abordarea companiei de social media față de toate dezastrele pe care le-a văzut.

Dar un lucru care nu s-a știut în discutarea scandalului Cambridge Analytica este o poveste interesantă despre cât de nervos a fost Zuckerberg în legătură cu unele dintre comentariile lui Tim Cook despre situație. Acesta a declarat într-un interviu acordat MSNBC:

Nu vom face trafic prin viețile voastre personale. Confidențialitatea pentru noi este un drept al omului. Este o libertate civilă.

Criticile lui Cook l-au înfuriat pe Zuckerberg, care mai târziu a ordonat echipei sale de management să utilizeze numai telefoane Android, deoarece sistemul de operare are mult mai mulți utilizatori decât cei ai companiei Apple.

Citatul pare să fie din interviul lui Tim Cook cu MSNBC găzduit de Chris Hayes și Kara Swisher de la Recode de la începutul acestui an. În plus față de citatul de mai sus, Cook a avut o altă apostrofare la adresa lui Zuckerberg:

Nu este deloc surprinzător faptul că Swisher și Hayes au adus controverse pe Facebook și că Cook a avut un răspuns clar la întrebarea ce ar face el dacă ar fi fost în locul lui Zuckerburg, spunând: „Nu aș fi în această situație”, în râsetele și aplauzele audienței.

Zuckerburg a răspuns mai târziu cu următoarele:

Știți, găsesc acel argument, că dacă nu plătiți atunci nu ne pasă de tine, de a fi extrem de alunecos – și deloc aliniat la adevăr.

Dacă doriți să construiți un serviciu care să nu deservească doar oamenii bogați, atunci trebuie să primiți ceva ce își pot permite oamenii. Cred că este important să nu ajungem toți la sindromul Stockholm și să permitem companiilor care muncesc din greu să vă taxeze mai mult, să vă convingă că într-adevăr se îngrijesc mai mult de dumneavoastră, pentru că mi se pare ridicol.

Este fascinant să afli că, departe de declarațiile publice, Zuckerberg era așa de furios din cauza comentariilor lui Cook că a forțat echipa sa de management să-și abandoneze iPhone-urile și să folosească smartphone-urile Android.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Back to top button