TECHTech&ITTelefoane

ZTE va plăti o amendă de 1.7 miliarde de dolari

În cazul în care nu sunteți la curent cu situația companiei ZTE, producătorul de electronice a fost găsit în violare a embargoului impus de SUA asupra Iranului. Drept răspuns, SUA a impus o interzicere a vânzării de echipament produs de ZTE în SUA.

Această interdicție ar fi fost devastatoare pentru ZTE, ducând la pierderi de multiple miliarde de dolari. Așa că în acest moment s-ar putea spune că marea corporație se bucură de vestea că guvernul SUA intenționează acum doar să îi dea o amendă de 1.7 milioane de dolari. Din această sumă, cam 1 miliard va fi plătită direct, iar aproximativ 400 de milioane de dolari vor fi depozitați într-o bancă din SUA, într-un cont de tip „escrow”, de unde ar putea fi recuperați la un moment de companie.

Dacă suma tot vi se pare mare, merită menționat că ZTE nu produce doar telefoane mobile. Mobilele chiar sunt o parte mică din afacerea companiei, cea mai mare fiind preocupată de producția de echipament pentru telecomunicații și rețele. De altfel, acest echipament vândut către Iran este motivul amenzii în primul rând.

Mai merită menționat că ZTE se află într-o situație oarecum delicată, deoarece prezența sa pe piața SUA este în acest moment folosită ca o unealtă de negociere cu China. Și din câte se pare, în schimbul pedepsirii ZTE cu doar o amendă China va achiziționa mai multe produse agricole din SUA.

[GSM Arena]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button