MORE

ZTE pierde o noua serie de drepturi de comercializare

Companiile chineze, cel putin pentru statul American, nu prezinta prea multa incredere. Pana in prezent o serie de probleme s-au ivit intre cele doua parti, in mare parte legate de frica ca o companie Chineza ar spiona cetatenii americani.

Surse Reuters au aflat ca Departamentul pentru Comert al SUA va impune sanctiuni severe, ZTE astfel vazandu-se in postura de a nu mai putea cumpara sau importa de la furnizorii americani.

Incepand cu data de 8 martie, aceste companii vor fi obligate sa obtina licente de export pentru a livra orice catre ZTE, iar aceste licente vor fi „in general refuzate”.

Miscarea pare a fi destinata ca pedeapsa pentru incalcarea regulilor de export prin trimiterea produselor tehnologice de origine americana catre Iran, ajutand in mod deliberat Iran-ul sa evite embargo-ul pe produse americane, dupa cum s-a descoperit in 2012 in urma publicarii documentelor tranzactiei. Se pare ca Statele Unite nu s-au grabit sa riposteze.

ZTE au declarat deja ca isi vor incetini operatiunile in Iran pentru a evita necazuri. E lesne de presupus ca aceste restrictii de export pot lovi serios afacerile ZTE, in special tanara afacere de dispositive mobile.

Partenerii americani mai mari ai firmei includ nume precum Intel si Microsoft – asa ca in eventualitatea in care obtinerea de produse cheie din partea companiilor americane nu e posibila, ZTE va fi fortata sa gaseasca alternative. Desi asta nu inseamna neaparat ca produsele ZTE vor disparea din rafturile magazinelor, s-ar putea ajunge acolo.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close