Știri IT

ZTE a prezentat un telefon care poate atinge 1Gb/s prin LTE

Mai țineți minte când vitezele pentru date prin telefonie mobilă puteau fi numărate în kilobiți pe secundă? Probabil da, fiindcă era azi-dimineață. Dar viitorul arată foarte strălucitor, fiindcă ZTE doar ce a prezentat unul din primele telefoane bazate pe noul modem X16 LTE de la Qualcomm, alături de un Snapdragon 835.

Telefonul poartă numele ZTE Gigabit Phone și iese în evidență prin faptul că poate atinge o viteză de aproximativ 1Gb/s prin modemul dedicat rețelelor de telefonie mobilă. Nu este vorba de viteza pe care o poate atinge prin Wi-Fi.

Această performanță a fost atinsă atât mulțumită chipsetului produs de Qualcomm, cât și prin standardul „Pre5G Giga+ MBB” făcut de ZTE în colaborare cu Intel pentru a demonstra cam care ar fi capabilitățile tehnologiei. Teoretic, acestea ar fi vitezele la care vă puteți aștepta din momentul în care 5G va deveni disponibil pentru publicul larg.

Conform ZTE, viteza pe care o poate atinge acest modem este de trei ori mai mare ca telefoanele și infrastructura curentă, permițând chiar transmisia fluidă de video în format 360 VR și stocare instantanee în nor a cam majoritatea datelor.

Ideea că ne apropiem de momentul în care vom avea 1Gb/s prin rețeaua de telefonie mobilă, când mulți dintre noi nu avem motiv să avem atât nici măcar prin ethernet, este destul de impresionantă. Până când vor ajunge pe piață astfel de telefoane și chiar vom avea infrastructura pentru a le folosi, va trebui să mai așteptăm.

[ZDnet]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button