MORE

ZOWIE EC2-B CS:GO – Probabil cel mai popular mouse de eSports

Perifericele de eSports se supun altor rigori tehnice si ergonomice, comparativ cu luminitele RGB si formele alambicate din piata de larg consum. Zowie este una din firmele cu traditie in aceasta lume a sportului digital, care a inteles ca tehnolgia de varf si forma clasica reprezinta combinatia perfecta pentru a ajunge la inimile atletilor digitali. Probabil din acest motiv a aparut ZOWIE EC2-B CS:GO edition, EC2-B si EC1-A fiind cele mai apreciate modele produse de Benq sub atenta supervizare a celor de la ZOWIE.

Dar ce este atat de interesant la soarecul asta? Cu exceptia hardware-ului de varf? Am putea spune ca discutam despre un mouse care nu isi schimba naravul, ci doar blana, in acest context fiind vorba de un strat nou de vopsea si un logo CS:GO.

Bine, la drept vorbind, discutam despre acelasi EC2-B, care a primit doar cateva modificari minore, punctul de atractie fiind, in sine, culoarea si logo-ul. In acest caz, Zowie a pastrat intregul ansamblu cat mai minimalist. Astfel, avem o carcasa alcatuita dintr-un plastic albastru inchis si un logo CS:GO, discret, pe spatele mouse-ului. In rest, avem acelasi soarec care rupe norma in competitii si de RUSH la B. EC2-B CS:GO

Bine, EC2-B vine cu un pedigree interesant din start, fiind un soarec care are la bord celebrul senzor optic PixArt 3360, atat de laudat de catre jucatorii de varf si intalnit pe mai toti soarecii de gaming din ultimii 3 sau 4 ani. Mai mult, nu avem nevoie de driveri, intreg ansmablul fiind gandit pentru a fi un plug and play. Tot ce ai de facut, este sa infigi mouse-ul in portul USB, sa il intorci invers si o sa vezi doua butoane – unul care iti poate seta treptat DPI-ul, de la 400 pana la 3200 si inca un buton care iti seteaza report rate-ul intre USB si mouse, acesta variand intre 125/500/1000 Hz.

Motivul pentru care exista acest mouse este insasi publicul. Nu doar o singura data am cerut un mouse „cu branding” si am primit, in trecut, soareci personalizati de la alte firme. La acest capitol, cei de la Zowie au fost mult mai discreti, logo-urile lor fiind mai tot timpul minimale. Pentru ca, pana la urma, motivul pentru care cumperi un Zowie EC2-B CS:GO edition este o combinatie de elemente cautate de gamerii profesionisti: ergonomie, hardware si, nu in ultimul rand, bragging rights. Pentru ca nu poti sa spui ca joci 200 de ore de CS pe saptamana fara sa ai un mouse care sa „te reprezinte”.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button