VIDEO

ZONA IT 7 iulie 2018: teste 5G în premieră în România și în Europa, noua tabletă Huawei Mediapad M5, telefonul MotoG6, display-ul gigant curbat de la BenQ, laptop vs desktop, mini camera Sony și Tenda Nova pentru WiFi

ZONA IT 7 iulie 2018: în ediția aceasta am vorbit despre primele teste 5G făcute în România, am prezentat o nouă tabletă de la Huawei, în ciuda faptului că acest segment pare a fi în declin, am testat noul Moto G6, am vorbit despre diferența între plăcile grafice de desktop și cele de laptop, și am evaluat RX0, mini camera de la Sony care a stârnit controverse.

5G LA CLUJ!
Despre cât de bine merge netul în România, mai că nu s-au scris cântece și legende. Dar, în orice poveste, există un sâmbure de adevăr, și încă unul substanțial, în discuția de față. Da, România este din nou fruntașă la nivel mondial când vine vorba despre standardul viitorului, 5G.

Huawei Mediapad M5
Deși piața de tablete este într-un declin accentuat de câțiva ani încoace, marii producători nu renunță la acest segment și pe bună dreptate. Chiar dacă el nu va mai face vânzările de la începuturi, rămâne o nișă importantă pentru o anumită categorie de utilizatori. Noua tabletă Huawei Mediapad M5 este tot ceea ce trebuie să fie un astfel de produs în anul de grație 2018.

MOTO G6
Motorola și-a găsit o direcție de design care nouă ne place. Ba mai mult, au venit și cu primele telefoane cu adevărat modulare, dar funcționale din punctul nostru de vedere. Nici unul dintre aceste avansuri nu a fost suficient pentru a asigura succesul comercial acestor terminale. Noul Moto G6 încearcă o altă strategie, din păcate folosită de toată piața. Prețul.

BENQ EX 3501R, UN DISPLAY GIGANT CURBAT
Cel mai probabil, monitoarelor li se poate aplica expresia „cu cât mai mare, cu atât mai bine”. Modelul de la Benq pe care vi-l prezentăm în continuare nu este mare, ci imens, dar asta nu-l face așa cum se întâmplă, de obicei, mai slab la celelalte capitole. Este un monitor curbat pe o 100Hz, dotat cu toate tehnologiile actuale și cu o imagine excelentă.

LAPTOP vs DESKTOP
Anunțarea primelor laptopuri cu plăci grafice full, de desktop, a fost un eveniment. În sfârșit, utilizatorii de portabile beneficiau de toată puterea grafică a unei plăci de desktop, într-un pachet mai mic și mai practic. Dar, la o vreme după acest anunț crucial, Nvidia a revenit și cu tehnologia de plăci dedicate portabilelor, ca pe vremuri, așa-numitele MaxQ. Care este diferența? Ce avem de pierdut sau de câștigat? Mădălin de la PC Garage vine cu explicații pe înțelesul tuturor.

SONY RX0, UN HIBRID CU POTENȚIAL
Sony RX0 a fost una dintre senzațiile de la IFA de anul trecut, dar despre care n-am mai auzit mare lucru după aceea. Un concept extrem de ambițios, de cameră de acțiune combinată cu posibilități de set-up-uri multi cameră, cu o optică excepțională și tot felul de gimmicuri gen butoane fizice de meniu sau intrare de microfon.  A ajuns, în sfârșit, în teste și tot ce putem spune este că ne dorim sincer ca Sony să nu abandoneze acest experiment, așa cum a mai făcut în trecut.

TENDA NOVA – MESH NETWORK
Tenda Nova MW3 este o altă soluție de rețea distribuită, după cea de la Asus, pe care v-am prezentat-o săptămânile trecute. Devin populare aceste soluții modulare, pe de o parte pentru că oferă acoperire foarte bună în apartamentele noastre întortocheate, fără să se mai împiedice de pereții interiori, pe de altă parte pentru că sunt extrem de ușor de configurat și instalat.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button