VIDEO

ZONA IT 30 iunie 2018: telefonul ASUS Zenfone 5 Lite, PC-ul „all in one” ACER ASPIRE S24, Kit de memorie cu RGB de la ADATA, SSHD vs hard disk, jocuri de telefon pe PC, cu Mădălin, mouse de gaming și atracții virtuale

ZONA IT 30 iunie 2018: În această ediție am testat mezinul familiei de telefoane Zenfone 5, ne-am jucat jocuri de telefon pe PC, chestie destul de răspândită în acest moment, ne-am scufundat în realitatea virtuală și am descoperit că ea poate avea și aplicații extrem de practice și imediate.

ASUS ZENFONE 5 LITE, RAPORT BUN PREȚ-CALITATE
Asus Zenfone 5 a fost una dintre vedetele de la Mobile World de anul acesta. Și pe bună dreptate: un telefon provenind de la un brand cunoscut, cu capabilități hardware excelente, într-o implementare solidă și, nu în ultimul rând, asemănarea cu iPhone 10 pare mai degrabă să-i fi ajutat decât să-i fi dăunat. Și dacă prețul lui Zenfone 5, chiar în varianta Z, adică de top, este unul năucitor de mic, pentru un telefon dotat cu cel mai puternic procesor al acestei generații, cei de la Asus nu s-au oprit aici. Există și o versiune Lite a acestui telefon, mai accesibilă, despre care vom discuta astăzi.

ACER ASPIRE S24, PC ALL IN ONE
Acer Aspire S24 este un PC „all in one”, gândit să fie în primul rând frumos și practic. Nu, nu te vei juca nici un shooter actual pe setări maxime și nici nu vei edita poze sau video în regim de producție. Dar vei putea să te uiți la filme, să stai pe net, să cauți rețete culinare și, nu în ultimul rând, să-ți impresionezi prietenii cu o piesă de design foarte reușită, care se va integra foarte bine în locuință. Și da, ecranul super slim arată foarte bine. N-ar fi fost rău să fi venit și cu touch.

KIT DE MEMORIE ADATA: SĂ FIE… RGB!
Deși unii își doresc ca moda RGB să treacă odată, asta nu pare să se întâmple prea curând. Pare să fie, mai degrabă, la apogeu. Și acest lucru este valabil nu doar pentru căști, tastaturi sau mousi, ci și pentru compenente: plăci de bază, coolere sau memorii. Kitul de memorie de la ADATA, primit recent în teste, confirmă din plin popularitatea acestui trend.

CARE ESTE DEOSEBIREA ÎNTRE UN HARD DISK NORMAL ȘI UN SSHD?
Ați văzut că există pe piață, deja de o bună bucată de vreme, așa numitele SSHD-uri pe care le poți achiziționa fie separat, ca pe orice hard-disk obișnuit, fie se regăsesc în configurația unor PC-uri pre-asamblate. Ce sunt și ce fac ele, în afara faptului că la prima vedere par a fi un soi de hibrid între o stocare SSD și un hard mecanic?

JOCURI DE ANDROID… PE PC!
Ideea de a juca jocuri de mobile pe PC, cu toate avantajele care decurg de aici, legate de experiența de joc și, nu în ultimul rând, de perifericele dedicate, este o practică din ce în ce mai răspândită. Sigur, unii s-ar putea întreba de ce ai face asta, când jocurile respective există deja în versiuni de PC foarte bune. Un prim răspuns ar fi că respectivele jocuri sunt gratuite pe mobil. Un altul ar fi că există și jocuri extrem de populare care nu sunt disponibile pe PC. Și acestea sunt doar câteva aspecte. Despre restul și despre cum să faci să joci jocurile de pe telefon și pe PC-ul tău de acasă, dacă nu știi să faci asta deja, ne luminează Mădălin de la PC Garage.

MARVO G982-MOUSE RGB DE GAMING
Dacă ești în căutarea unui mouse care să arate bine, să nu fie țipător dar să aibă RGB, să nu te coste o mână și un picior și să se miște bine mai ales în shootere, nu trebuie să cauți mai departe de Marvo G982.

CE SE MAI ÎNTÂMPLĂ ÎN REALITATEA… VIRTUALĂ?
Mulți dintre cei care au fost alături de noi pe 1 Iunie la TVR, au fost foarte atrași de căștile VR pe care le-am avut prezente în locația Zonei. Și nu este de mirare. O grămadă de chestii spectaculoase pentru copii și nu numai, sunt acum disponibile în VR. Dar poți face din asta un full time job în România? În mod surprinzător, răspunsul este DA.

STOMATOLOGIE ȘI REALITATE VIRTUALĂ
Mai rămânem puțin în zona realității virtuale. Ați văzut în materialul precedent cât de fun poate fi realitatea virtuală. Dar ar putea fi ea folosită, de exemplu, în gestionarea durerii sau în distragerea atenției, ținând cont de cât este de imersivă? Oricât ar părea de nebunească această idee, ea a fost încercată de o clinică stomatologică din București, iar rezultatele s-au dovedit… cel puțin neașteptate!

 

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button