VIDEO

Zona IT 19 mai 2018: competiția internațională Infomatrix, telefonul ultrarezistent Cat S41, monitor LG de gaming, mouse de la TRUST, ASUS Aura și soluții de răcire pentru PC

Zona IT 19 mai 2018: O ediție încărcată de noutăți. Începem cu Infomatrix care a reunit tineri frumoși și deștepți din întreaga lume care au concurat la diverse categorii – de la programare la scurt metraje; vă prezentăm monitoare și periferice de gaming, care de care mai RGB și ne pregătim PC-urile pentru căldurile de la vară!

INFOMATRIX: drone, un sistem de avertizare și roboți pentru agricultură
Competiția internațională de proiecte IT, Infomatrix, a avut loc zilele acestea la București. Elevi și studenți din întreaga lume au prezentat peste 350 de proiecte la categoriile Programare, Computer Art, Hardware Control, Short Movie, Robotics și Drone. Obiectivul acestei competiții este de a-i încuraja pe tineri să își folosească creativitatea pentru a realiza inovații tehnologice. Ceea ce s-a și întâmplat, cu vârf și îndesat. Dovadă, în materialul următor.

Cat S41, share the power!
Telefoanele ultra rezistente reprezintă o nișă care acoperă categorii vaste de profesii și pasiuni. De la constructori și până la pompieri, și de la pescari până la practicanți de sporturi extreme. CAT Phones este liderul acestui segment și nu degeaba. Cat S 41, pe lângă faptul că este construit ca un tanc, mai are o funcție extrem de importantă – aceea că poate fi transformat cu ușurință într-un power bank.

LG 32GK850G, monitor de gaming cu iluminare RGB
Monitoarele de gaming reprezintă un segment în care progresul este extrem de vizibil, la propriu și la figurat. Frecvența, timpii de răspuns, luminozitatea și, până la urmă, calitatea overall a imaginii, toate au crescut exponențial în ultimii ani, asta și pentru că gamimgul trăiește o nouă perioadă de glorie. Monitorul LG pe care vi-l prezentăm în continuare se încadrează perfect în acest trend și are ghici, ce? Iluminare RGB.

Trust GXT 188, un mouse corect la un preț bun
În vacarmul campaniilor de marketing ale diverșilor producători de periferice de gaming, TRUST are o voce aparte. Sunt printre cele mai corecte produse din acest segment, atât din punct de vedere al prețului, dar și al calității raportate la prețul respectiv. Mouse-ul pe care l-am testat pentru voi nu este o excepție.

Asus Aura, o soluție complexă de iluminare RGB
Cu ani în urmă, iluminarea RGB era un fenomen relativ restrâns la un grup de entuziaști. A devenit însă un fenomen global și, totodată, un tren în care, evident, au sărit marile companii. La fel de evident, soluțiile lor sunt profi, complexe și sincronizează impecabil dispozitive variate, de la component hardware până la periferice sau monitoare.

Soluții de răcire pentru vară
Vine vara, bine-mi pare, PC–ul aer nu mai are! Lăsând gluma deoparte, Mădălin s-a gândit că, în contextul în care se anunță una dintre cele mai călduroase veri, ar fi bine să ne pregătim calculatoarele pentru temperaturi ridicate așa cum, de exemplu, ne pregătim și mașinile pentru iarnă. Ce ar trebui să știți despre soluțiile de răcire, în materialul următor.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button