MORE

Zon@ News 09 Iunie 2014 – Kit pentru filmare pe DSLR

-Kit pentru filmare pe DSLR – Canon 6D, Rode VideoMic Pro, obiective Canon Pancake de 40mm f/2.8, Canon 85 mm f/1.8, Sigma 35mm f/1.4, monopod E-Image, lumina Hakutatz bicolora cu 144 de leduri.
Furnizor F64.

Canon 6D este un DSLR in adevaratul sens al cuvantului, ce face parte din categoria mid-range a DSLR-urilor full-frame, iar punctul lui forte este pretul de aproximativ 7500 de lei. Lucrurile cu care vrea sa se diferentieze fata de rivalii lui din acelasi segment sunt WiFi-ul si GPS-ul, un mecanism de shutter silentios si o sensibilitate ridicata atunci cand vine vorba de lumina slaba. Prezinta un senzor CMOS full-frame de 20.2 MP alaturi de un procesor de imagine DIGIC 5+, ISO Standard cu plaja de la 100 la 25600 si expandabil de la 50 la102800, 4,5 fps-uri la fotografiere continua, filmare fullHD pana la 30 de fps-uri atat IPB cat si ALL-I, si 720p la 60 de cadre pe secunda, 11 puncte de focalizare si un viewfinder ce are acoperire de 97%. Desi in general este prezentat ca fiind varianta full-frame a lui 60D, noi il putem compara cel mai bine cu al nostru 5D Mark III cand vine vorba de ergonomie si amplasamentul comenzilor pe body. Acestea doua sunt similare si perioada de acomodare cu 6D a fost foarte scurta. L-am folosit si cu si fara strap-ul ce vine in cutie si putem spune ca a fost comod in ambele circumstante. Suntem multumiti de randamentul pe care acesta il da in lumina slaba, punandu-l la test in diferite moduri, de la lumina redusa intr-o camera intunecata la bezna noptii pe strazile din Bucuresti. Singurul lucru care s-a dovedit a fi peste mana la acest aparat a fost lipsa unei comenzi rapide pe body pentru balansul de alb. Dar trebuie sa luam in calcul si obisnuinta noastra ce se trage de la 5D.

Am avut ca si companion pentru sculele de lucru un rucsac King Kong de la Fancier de aproximativ 70 de euro ce ofera suficient spatiu pentru aproape orice, acesta fiind si foarte bine structurat. Un monopod de la E-Image a sustinut 6D-ul pe tot parcursul testelor si ca obiective au fost prezente un Canon Pancake de 40mm f/2.8, foarte versatil datorita dimensiunilor sale foarte reduse, cu focus rapid si silentios, un obiectiv Canon 28 mm f/2.8 ce are un stabilizator de imagine foarte bun, un obiectiv Canon 85 mm f/1.8, excelent pentru portrete si preferatul nostru, un Sigma 35mm f/1.4, ce a „prestat” exemplar in mai toate situatiile, motiv pentru care l-am trecut pe lista de dorinte de Craciun. Pe langa acestea a mai fost prezenta la datorie o lumina Hakutatz bicolora cu 144 de LED-uri, un microfon Rode VideoMic Pro, un microfon de teren usor si compact, suspendat pe un suport de cauciuc, prevenind sunetele si vibratiile parazite provenite de la manipularea echipamentului sau zgomotul mecanismului de autofocus si nu in ultimul rand un card SD de la SanDisk de 16GB cu nu mai putin de 95Mb/s, ideal pentru inregistrarea video 1080p ALL-I mentionata la inceput. Am fost foarte multumiti de acest pachet si cu siguranta putem recomanda fiecare dintre elementele sale.

ZONA se difuzeaza in fiecare zi de Luni pana Vineri de la 7.50 pe TVR1 si TVRHD.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button