TECH

ZeniMax vrea 20% din banii câștigați pe fiecare Oculus Rift vândut

ZeniMax continuă cu bătălia sa pentru a pune mâna pe ceva ce ar fi putut să aibă de acum 4 ani, la un preț foarte mic.

Compania este nemulțumită cu suma de 500 de milioane de dolari dobândită în lupta sa la tribunal cu Oculus, o divizie a Facebook, așa că dorește încă o jumătate de miliard.

Această sumă adițională ar urma să fie obținută prin aplicarea unei taxe de licențiere de 20% pe fiecare Oculus Rift vândut pe parcursul următorului deceniu. În cazul în care compania nu se va conforma acestei cereri, atunci vânzarea headset-ului va fi interzisă.

Desigur, pentru ca asta să se întâmple va fi nevoie de un proces nou, de alte audieri și de un verdict luat de un alt juriu. ZeniMax susține în continuare că fără tehnologia sa, Rift nu ar fi fost posibil, iar încălcarea NDA-ului i-a adus un prejudiciu considerabil.

Oculus încearcă între timp să inverseze decizia luată în primul proces, deoarece tot nu este de părere că s-a dovedit vreun fel de furt sau prejudiciu în general.

Dacă Rift va mai putea fi cumpărat până la sfârșitul anului, sau dacă în mod spontan se va scumpi cu 20%, vom afla probabil cel târziu prin toamnă.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button