PCTelefoane

ZeniMax dă în judecată Samsung din cauza lui Gear VR

Lumea VR-ului devine din ce în ce mai încinsă și plină de regret, ZeniMax luând decizia de-a da în judecată Samsung, din cauza soluții sale de realitate virtuală, Gear VR.

Raționamentul companiei este că Samsung și-a construit dispozitivul (care necesită un telefon pentru a funcționa) pe baza informațiilor obținute de la Oculus, care la rândul lor erau în violare a NDA-ului cu ZeniMax.

Compania dorește să ajungă la un proces cu juriu, în speranța că va reuși din nou să obțină o victorie ca în cazul procesului său cu Oculus. Nu s-au oferit detalii despre ce fel de răscumpărare dorește ZeniMax în cazul în care i se va da câștig de cauză. Având în vedere că Samsung are ceva experiență legată de brevete și litigii, probabil procesul se va întinde pe câțiva ani.

Până atunci, avem măcar norocul că numeroase alte companii au făcut progres în domeniul VR, fără a se folosi de tehnologie derivată din Oculus Rift. Google doar ce-a anunțat un model standardizat de headset VR de sine stătător, iar Valve lucrează mai departe la evoluția lui SteamVR. Așa că dezvoltarea mediului nu este în pericol. Poate astăzi lucrurile ar fi fost chiar și mai roz, dacă ZeniMax ar fi cumpărat Oculus, atunci când John Carmack a sugerat asta conducerii companiei.

[PC Gamer]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button