PC

Zenimax câștigă 500 de milioane de dolari de la Oculus

Procesul dintre ZeniMax și Oculus a luat sfârșit, juriul luând o decizie care va face proprietarul lui Bethesda cea mai de succes companie de VR din lume.

Decizia luată nu a fost cea de a învinovăți Oculus și Facebook de spionaj industrial, așa că nu trebuie să fie plătită toată suma de 4 miliarde de dolari cerută de Zenimax. În schimb, doar Oculus și conducerea sa va trebui să plătească 500 de milioane de dolari.

Din această sumă, compania trebuie să plătească 50 de milioane de dolari pentru încălcarea mărcilor înregistrate ale Zenimax, 50 de milioane pentru încălcarea copyright-ului și 200 de milioane pentru încălcarea unui NDA.

Apoi, Palmer Luckey va trebui să plătească 50 de milioane pentru uz de fals, iar fostul CEO al companiei, Brendan Iribe a fost taxat cu 150 de milioane de dolari pentru același lucru. John Carmack a ieșit basma curată, nu a fost învinovățit de vreun act de spionaj. Decizia finală n-a adus nici o vină pe capul companiei Facebook.

Partea importantă este că cele două companii pot lucra acum mai departe, Oculus Rift nu va fi afectat, iar acum poate ZeniMax are destui bani cât să investească în departamentul său tehnologic destul cât să se facă un motor grafic mai bun pentru următorul joc Elder Scrolls.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button