MORE

Zen va include un procesor cu 32 de nuclee

Procesoarele din categoria Zen pe care urmeaza sa le lanseze AMD vor fi disponibile in mai multe variante. Unele sunt pentru utilizatorii de rand, pentru jocuri, pentru aplicatii office, iar altele sunt creaturi monstruoase rasarite din adancurile inflacarate ale abisului arzator.

Ce inseamna asta? Inseamna ca un model de Zen, numit Zepelin, va avea 32 de nuclee pe un singur socket. Cu un asa numar de nuclee fizice, este evident ca ne referim la o componenta dedicata serverelor, care vor rula aplicatii care chiar se pot folosi de acestea.

Existenta acestui procesor a fost confirmata de un nou patch pentru kernelul Linux. Si avand in vedere ca are 32 de nuclee, pentru a nu se topi in timp ce ofera orice fel de performanta acceptabila, probabil nu va avea un TDP prea mare. Un avantaj al tranzitiei la un nou nod de fabricatie si a folosirii FinFET-ului.

Desigur, nu este prima data cand acest procesor si-a facut aparitia pe internet, dar data trecuta mai includea si o componenta de grafica, sub forma unui APU care avea chiar memorie de tipul HBM2.

[LKML]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button