MORE

Zen soseste anul acesta, dar nu in volum mare

In cazul in care planuiai sa construiesti un sistem bazat pe Zen si platforma AM4 de anul acesta, va trebui sa mai astepti.

AMD a dezvaluit ca desi noua serie de procesoare va fi disponibila de la sfarsitul acestui an, este foarte probabil ca stocul sa nu fie suficient de mare incat sa fie tocmai la indemana tuturor. Procesoarele Zen vor fi disponibile in volum mare abia la inceputul lui 2017, cand AMD planuieste sa mai lanseze APU-urile Zen si modelele pentru servere.

In ultima vreme, situatia financiara a celor de la AMD a fost chiar foarte buna, fiind pe profit dupa ani intregi de pierderi constante, asa ca aceasta intarziere nu va torpila compania.

Conform estimarilor si promisiunilor, un procesor Zen are capacitatea de a executa cu 40% mai multe instructiuni per ciclu decat generatia Excavator a arhitecturii Bulldozer. Procesoarele acestea vor avea o arhitectura mai apropiata de ceea ce foloseste Intel, avand nuclee intregi si capacitatea de-a virtualiza un nucleu aditional, intr-un mod similar cu Hyperthreading. Sunt promise modele cu 4 nuclee si 8 fure de executie, precum si procesoare cu 8 nuclee si 16 fire de executie.

Modelele de testare ale procesoarelor Zen functioneaza in acest moment la 3.2GHz, ceea ce inseamna ca din cutie vor fi clar mai rapide ca un FX-8350, dar poate vor avea nevoie de ceva overclock pentru a putea face fata unui Skylake sau unui Kaby Lake.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button