MORE

Zen și Kaby Lake nu vor suporta Windows 7 sau 8

Viitorul bate la ușă pentru cei care încă speră să poată folosi Windows 7 pe sistemul lor viitor.

A sosit vestea nefericită că următoarea generație de procesoare de la Intel, AMD și chiar Qualcomm va fi suportată, de către Microsoft, doar pe Windows 10.

Asta înseamnă vreți să treceți la un PC cu un procesor Bristol Ridge, și în consecință Zen, sau unul Kaby Lake anul viitor va trebui să treceți la iterația curentă a sistemului de operare. Microsoft a făcut acest gen de amenințări în trecut, cu Skylake, dar s-a răzgândit din cauza răbufnirii generale din partea publicului și probabil a segmentului de afaceri care încă mai valorifică software funcțional și compatibil în defavoarea software-ului actual.

Asta nu înseamnă că PC-urile care folosesc un Windows mai vechi nu pot funcționa sub nici o formă pe aceste procesoare, cel puțin nu cele desktop. Dar există riscul să apară anumite probleme sau instabilități pe care Microsoft nu le va rezolva, iar anumite funcții mai avansate ale procesoarelor nu vor fi disponibile.

Și înainte să spuneți „Dar de ce nu ai trece la Windows 10, este grozav”, vă provoc să mutați o fereastră de pe un monitor pe altul printr-o  singură mișcare de mouse în linie dreaptă.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

19 comentarii

 1. Mare schemerie ,opresti tot ce inseamna update de la WIN 10 si aia e . Eu am WIN 10 de cand au rezolvat problema cu Disck 100% pe care o aveam si pe laptop si pe pc si nu simt vren deranj sau sa ii lipseasca ceva ,ca sa nu zic ca se misca repede .

  1. AMD A8 cu 4 GB RAM si pe laptop i3 cu 4GB RAM ,deci nu poti spune ca am cine stie ce calculatoare . Se misca bine ,tu alegi daca vrei WIN 10 sau nu ,eu doar am spus cum este la mine . Daca esti multumit de WIN 7 il poti tine in continuare .

 2. Vrajeala, daca lumea ar zice NU atunci nu au ce sa faca dar oamenii nu sunt la fel in gandire si de aici apar controverse, pareri, etc, in cele din urma MS va rade in timp ce lumea imparte pareri.

  1. Nu frate e frumos ca aspect se misca foarte bine dar au un defect major …char daca ai pc puternic il ai degeaba ca nu avem drivere cum am eu de exemplu placa video ati radeon xprees de 1gb nu ii gasesc drive deloc nu pot fi instalate

 3. Cine spune ca windows 10 este ok si il recomanda ori este subdezvoltat din punct de vedere al IQ-ului adica un retardat ori pur si simplu este un cretin.
  Windows 10 este o mizerie din punct de vedere al cerintelor hardware iar piesa de rezistenta este legata de securitate si viata privata a utilizatorului.
  Acum multi ciobani vor spune ca pe ei nu-i deranjeaza incalcarii vietii private deoarece nu au nimic de ascuns, altfel spus nu-i deranjeaza nici dreptul de a vorbi liber si de a spune orice, oricand oricui deoarece nu au nimic in cap si
  nu au ce sa spuna, prin urmare nu-i intereseaza, dar mai devreme sau mai tarziu o sa-i intereseze, asta garantat.

  Data syncing is by default enabled.
  Browsing history and open websites.
  Apps settings.
  WiFi hotspot names and passwords.
  Your device is by default tagged with a unique advertising ID.
  Used to serve you with personalized advertisements by third-party advertisers and ad networks.
  Cortana can collect any of your data.
  Your keystrokes, searches and mic input.
  Calendar data.
  Music you listen to.
  Credit Card information.
  Purchases.
  Microsoft can collect any personal data.
  Your identity.
  Passwords.
  Demographics.
  Interests and habits.
  Usage data.
  Contacts and relationships.
  Location data.
  Content like emails, instant messages, caller list, audio and video recordings.
  Your data can be shared.
  When downloading Windows 10, you are authorizing Microsoft to share any of above mentioned data with any third-party, with or without your consent.
  Cateva exemple…….
  http://thehackernews.com/2016/02/microsoft-windows10-privacy.html
  https://arstechnica.com/information-technology/2015/08/even-when-told-not-to-windows-10-just-cant-stop-talking-to-microsoft/
  https://www.techdirt.com/articles/20150820/06171332012/windows-10-reserves-right-to-block-pirated-games-unauthorized-hardware.shtml

  ETC…ETC….ETC….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button