TECH

Zeiss Milvus, Loxia si ExoLens

Cand spui Zeiss spui calitate, nu? Desi la IBC Amsterdam, Zeiss au avut numeroase lansari pe zona profesionala, producatorul german a pastrat si cateva surprize pentru meciul pe teren propriu de la Photokina.

La Koln au prezentat modele noi de obiective din gamele Zeiss Milvus, Loxia si ExoLens, adica cele pentru iPhone.

In ceea ce priveste seria Milvus, am avut ocazia sa ne jucam cu modelele 15mm f/2.8, 18mm f/ 2.8 si 135mm f/2. In ceea ce priveste gama Loxia, complet manuala si dedicata in principiu videografilor, compania a completat seria cu modelul de 85mm f/2.4. Asa cum spuneam, aceste obiective sunt dedicate mai degraba pentru partea video decat foto, cu control full manual si cu diafragma cu posibilitate de declick. Modelul de 85mm va fi disponibil in luna Decembrie la un pret destul de piperat de 1400$.

Zeiss ExoLens este gama de lentile pentru telefoane mobile. Kitul este format din trei obiective, si un suport pentru iPhone 6 si 6s, dar si pentru versiunile Plus ale acestor telefoane. Lentilele sunt de tip macro, wide si tele. Toate sunt tratate cu strat antireflexie, care permite patrunderea unei cantitati mai mari de lumina. Suportul metalic are filet pentru montarea pe trepied.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button