MORE

Cele zece locuri in Parlamentul Islandez ale Partidului Piratilor ar putea schimba lumea

Dreptul la libera circulatie a informatiei este luat foarte in serios in Islanda, fiind singura tara din lume care are un Partid al Piratilor care ocupa zece locuri in Parlament, marcand un eveniment istoric, acestia avand acum putere de decizie in stat.

Intrarea in parlamentul Islandez a piratilor destabilizeaza jocurile interne si strica miscarile politice interne, fiind un partid nou care nu are o apartenenta exacta politica, avand in opozitie atat conservatorii, dar si stanga progresista, asta pe langa miscarea de stanga ecologista. Chiar si asa, au reusit sa obtina 10 locuri intr-un stat ale carui partid Progresist a facut greseli si abuzuri repetate.

Cu toate ca accentul pica pe dreptul la libera exprimare, dreptul la intimitate si transparenta guvernamentala in cazul Partidului Piratilor, se pare ca publicul a inceput sa simpatizeze din ce in ce mai mult cu acestia. Este si singura tara in care un astfel de partid poate sa existe, Islanda numarand o populatie de peste 400.000 de locuitori.

Este pentru prima oara cand un partid care chiar intelege internetul are putere de decizie, iar asta poate sa dea un exemplu bun pentru alte state, care in ultima instanta inainteaza legislatii care nu au legatura cu realitatea, un astfel de reprezentat in parlament putand sa beneficieze orice tara. Islanda este doar un inceput, dar pe masura ce securitatea online si problemele legate de piraterie si hack-ing nu sunt adresate, companiile care fac lobby pentru legi partinitoare vor avea ultimul cuvant de spus.

[TorrentFreak]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button