MORE

Zalman in faliment, dupa ce s-au falsificat documente si compania a fost ingropata in datorii!

Multi dintre entuziastii PC stiu brandul Zalman ca fiind una dintre cele mai bune solutii de racire de pe piata. Fie ca le-ai folosit sau pur si simplu ai auzit de ele, Zalman produce coolere, si nu numai, de mai bine de 15 ani, fiind recunoscuti pe plan mondial ca un producator de clasa A.

Totusi, in sanul companiei Sud-Coreene lucrurile nu stau prea roz. Cu toate ca sunt recunoscuti si pentru nivelul scazut al zgomotului generat de ventilatoarele lor, aceasta stire cu siguranta va genera destul de mult zgomot. Motivul? Frauda la cel mai inalt nivel, succedata de… faliment!

Motivul pentru care Zalman a intrat in faliment nu este calitatea produselor si nici vreun brevet incalcat, ci compania Moneual, care detine Zalman, mai exact, culpabilii fiind CEO-ul Moneual si vice-presedintele, care au produs timp de cinci ani de zile documente prin care au „umflat” vanzarile, pentru a primii imprumuturi bancare in valoare de 2.98 miliarde de dolari.

Din pacate Zalman nu prea mai are viitor, cele aproape 3 miliarde de dolari fiind o lespede greu de carat in spinare, chiar daca numele este asociat cu performanta. Cel mai probabil Zalman va sfarsi prin a fi vanduta bucata cu bucata, brevetele fiind cumparate de companii precum Cooler Master sau ThermalTake.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button