ReviewsTECHTelefoane

Yoxo este un abonament flexibil si eficient de telefonie si date

Yoxo este o aplicatie disponibila in toate magazinele virtuale, AppStore, Google Play, Huawei App Gallery inclusiv (o veste buna deci si pentru userii acestor telefoane) si pe ambele sisteme mobile de operare, Android si iOS, si este un fel de „serviciu de servicii” care gestioneaza abonamentul tau, minutele tale si traficul de date. Am prins si o oferta buna de preturi la abonamente, care este inca valabila, si care se intinde pana pe 8 ianuarie. Nu exista limite contractuale, adica poti sa modifici si sa inchizi acest abonament oricand doresti.

Care ar fi pe scurt avantajele?

De exemplu faptul ca poti sa iti aloci singur internet, cat consideri tu ca ai nevoie. Avantajul aici este ca ceea ce iti ramane neconsumat fie contribuie la urmatoarea factura, fie ti se returneaza pur si simplu banii inapoi pe card pentru datele neconsumate. Daca se intampla invers, adica am consumat tot ce am, pot sa-mi adaug tot din app, punctual, cat cred ca mai am nevoie in plus. Adica imi mai pun in luna respectiva inca 20GB, punctual, 5 lei, la oferta pe care am prins-o eu, si ii achit pe loc.

Yoxo Configurare

Si chestia asta nu este valabila doar pentru net ci de exemplu si pentru minute internationale. Adica nu am costuri suplimentare neprevazute, si nici nu ma trezesc ca viteza devine de-odata foarte slaba. Abonamentul este cumva fix, daca tu doresti asta, este aceeasi suma recurenta care ti se trage automat din card la fiecare sfarsit de luna, la care asadar adaugi tu punctual daca ai nevoie de ceva, si platesti separat fix acel ceva in plus. Si acum sa explic ce si cum am ales eu insumi.

Yoxo se instaleaza si se configureaza foarte usor.

Te intampina un ecran explicativ pe care dai scroll si intelegi destul de usor cum se configureaza si care sunt conditiile.  Prima si cea mai faina chestie este ca mi-am portat imediat numarul de telefon de pe cartela mea prepaid, direct ca abonament Yoxo.

Dar pana acolo, am ales abonamentul cu 100GB de date pe luna. 20GB erau in abonamentul de 19 lei, 60 in cel de 29, si 100 in cel de 39, ultimul redus de la 45 la oferta aceasta. Si 20 mi s-a parut putin, eu consum lunar mult peste atat, asa ca aveam de ales intre cel de 29 de lei si 60GB si cel de 39 si 100GB. Recunosc ca cel de 60 imi facea cel mai tare cu ochiul, doar ca am zis ca pentru 10 lei diferenta, am sa merg pe cel mai mare.

Yoxo Optiuni

Dupa ce am ales mi-am facut un cont, cu un mail si o parola, m-a intrebat daca vreau un numar nou sau vreau sa il pastrez pe cel de pe prepaid. Setezi apoi data de la care vrei ca abonamentul sa devina activ, faci rapid o copie dupa buletin, si mi-a aparut optiunea pe care am ales-o eu la inceput. 100GB la 39 de lei pe luna, dupa care am introdus cardul in aplicatie. Mi-a tras un leu de test, pe care l-am primit deja inapoi, si m-au anuntat ca abonamentul va fi activ in curand. Si in curand, in cazul meu, a insemnat fix un sfert de ora pe ceas.

Deci 100GB de net din care aproape 4 in roaming european, minute si mesaje nationale nelimitate. Am dat restart la telefon si asta-i tot. Si acum, cu abonamentul activ, iata ce poti sa faci din aplicatie.

Ce poti seta si vedea in Yoxo

Poti deci, asa cum spuneam, sa-ti adaugi net cat ai nevoie: 20GB la 5 lei, 60GB la 15 lei sau inca 100GB la 25 de lei. Mai ai cateva optiuni, de exemplu sa-ti adaugi minute internationale, 100 cu 5 lei, mie aplicatia imi spune ca optiunea va fi valabila incepand cu 22 decembrie, si roaming worldwide, 125 de lei, tot din 22 incepand.

Si acum vine partea de monitorizare consum, care este super-simpla si clara, si cea de facturare, si ea utila. Vezi tipul de abonament, istoricul facturilor, si sectiunea de card, pe care poti sa-l si schimbi, sa-l inlocuiesti cu un altul daca doresti. Poti sa descarci factura si sa vezi si consumul detaliat, pe net, convorbiri, etc.

Internet si minute

Si inca o chestie foarte buna, posibilitatea de a-ti modifica abonamentul. Daca vad ca nu consum, voi trece pe un abonament mai mic, si daca si ala va fi prea mult, pe unul si mai mic, si daca nu imi mai trebuie, asa cum povesteam si la inceput, il inchid de tot, direct din aplicatie, fara sa ma mai plimb pe la operator, fara hartii si drumuri. In app mai ai si un soi de meniu rapid, organizat pe verticala, de unde poti sa vezi toate aceste optiuni si taburi ca intr-un cuprins.

Acestea fiind zise, hai sa vedem care ar fi momentan limitarile, si sunt cateva: Yoxo este valabil in Orange. Apoi am inteles ca poti sa portezi si numere din alte retele, dar eu nu am facut asta, asa ca doar m-am interesat sa aflu cum se intampla. Procedura este offline, adica te duci intr-un Orange shop cu cartela ta, ei te porteza in Orange, iti trec numarul pe cartela PrePay Orange si de aici pasii sunt cei povestiti de mine mai devreme. As mai avea de comentat si obiectat la faptul ca abonamentul este strict individual, nu exista optiuni din acestea gen family sau pentru mai multe numere pe care sa le gestionezi dintr-un singur cont, desi mi-ar fi placut sa existe si asta. Apoi ultima dar nu cea din urma limitare este legata de standard. Deocamdata Yoxo merge in 4g si 4g+, fara 5g inca. Probabil se va intampla si asta pe masura ce se va extinde si acest standard.

Yoxo GB

Concluzie

Yoxo mi-a placut pentru sunt un control freak si vreau ca acest control asupra abonamentului, consumului si costurilor sa fie la mine, clar si negru pe alb. Sau ma rog, mov pe galben. Am fost destul de incantat de ce am primit si am experimentat pana acum, si vad initiativa asta ca pe un soi de flexibilizare a acestei piete destul de anchilozate. Plus ca elimina sau macar previne excesele, platesti cat consumi, si consumi cat iti permiti.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button