MORE

Youtube va suporta livestreaming pe 360 de grade

Din moment ce VR este pe cale sa devina un fenomen de anvergura, ar cam fi bine sa avem si la ce sa il folosim, iar Youtube nu sta cu mainile in san… bine, sta cand vine vorba de copyright, abuz si impingerea creatorilor de continut in ghearele retelelor mafiote, dar nu cand vine vorba de VR.

Conform unor informatii care au inceput sa circule acum pe internet, Youtube va primi suport pentru streaming in direct pe 360 de grade. Serviciul are deja suport pentru clipuri video prin care va puteti roti privirea dupa bunul plac, dar cu aditia de transmisii ar putea atinge un public si mai mare.

Spre exemplu, se pot amplasa camere la evenimente sportive sau concerte, iar Youtube le va putea transmite in direct, oferind celor care nu au putut fi acolo impresia ca s-ar afla in public. Pentru o asemenea ocazie exista un public imens care nu a fost atins si abia asteapta.

Desigur, pentru ca majoritatea concertelor si evenimentelor sportive necesita taxe de licentiere, nu ar trebui sa va asteptati ca oamenii de rand sa faca prea multe astfel de stream-uri. Nu ajuta nici faptul ca ar fi nevoie si de o camera foarte sofisticata, sau de vreo 12 telefoane lipite la un loc, pentru a face un astfel de stream video.

Nu s-a specificat cand va fi disponibila aceasta functie, dar din moment ce la primavara incepe epoca VR… si practic avem deja Google Cardboard, n-ar trebui sa avem prea mult de asteptat.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button