TECHTech&ITTelefoane

Youtube va începe să afișeze reclame verticale

Ani de zile a existat o molimă în domeniul video, pe internet, lumea care filma clipuri pe verticală cu telefonul. Și tocmai când părea că publicul larg a înțeles că avem ochi plasați pe orizontală, nu pe verticală, Youtube a decis să îmbrățișeze acest format păgân și să îndepărteze barele negre de pe un clip filmat pe verticală.

Astfel, formatul complet greșit poate fi vizionat fără nici un fel de problemă, nu numai asta, dar acest tip de conținut chiar a inspirat noi metode de monetizare. Acum Youtube anunță că va începe să livreze reclame pe verticală.

La urma urmei, cam 70% din conținutul de pe Youtube este vizionat de pe mobile… aparent… ceea ce pune sub semnul întrebării sever de ce venitul generat de reclame a scăzut atât de mult, considerând că nu poți băga AdBlock în aplicația de Youtube…

Oricum, din moment ce cea mai mare parte din conținut este consumată pe mobil, iar întoarcerea într-o parte a ecranului nu este tocmai comodă, reclamele video pe verticală vor deveni un nou standard pentru platformă.

Desigur, asta înseamnă că din ce în ce mai mulți oameni vor fi încurajați să filmeze pe verticală și să publice acele clipuri ușor de monetizat pe Youtube, dar poate asta se va schimba când încep să apară telefoanele pliabile.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button