Știri ITTECH

Youtube te anunță când cineva ți-a furat un clip video

Vi s-a întâmplat vreodată să creați un clip video pe care să îl încărcați pe Youtube fără să îl bage cineva în seamă, iar trei luni mai târziu să îl găsiți pe un alt canal cu trei milioane de vizualizări? Nu? Norocul vostru, dar cei ghinioniști vor avea de acum înainte o unealtă care să împiedice asta.

La cam patru mii de ani de când a oferit deja această funcție pentru companii și diversele rețele de canale, Youtube permite acum publicului larg să fie protejat de sistem împotriva furtului de conținut. Ce e drept, nu este vorba tocmai de întregul sistem de copyright, pentru că atunci ar apărea foarte multe probleme în cazul lucrurilor precum jocuri video, care includ numeroase elemente care vor fi identice în fiecare clip cu putință.

În schimb, sistemul va notifica utilizatorul doar în cazul în care identifică o copie intactă a clipului pe un alt cont. Atunci i se vor oferi o serie de opțiuni utilizatorului despre cum poate să rezolve situația.

Această inițiativă este destul de binevenită, dar vine totuși cu o mică limitare. Trebuie să fii primul care încarcă acel clip. Dacă l-ai postat inițial altundeva, și cineva l-a pus pe Youtube fără știrea ta, practic devine proprietarul acelui conținut, până ce contactezi Youtube și explici situația.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button