GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Youtube și Ubisoft o fac de oaie la Gamescom

Content ID funcționează 100% perfect

Seara trecută a început Gamescom 2019, cel mai mare eveniment de gaming dine Europa și, ca număr de vizitatori, din lume. Până acum câțiva ani, era un loc la care să te duci pentru a vedea lucruri. Dar de când americanii au început să îl Hollywood-ieze, are acum conferințe de presă și chiar propriul său spectacol de deschidere, prezentat de Geoff Keighley.

Acel eveniment de deschidere a fost transmis direct prin internet, prin locuri precum Youtube, unde înregistrarea a fost temporar blocată. Dar nu din cauza vreunei probleme de ordin tehnic sau pentru că a ros vreo veveriță un cablu. Ci pentru că Youtube a decis să îl blocheze.

De ce? Deoarece această transmisie în direct de la Gamescom avea în componența sa conținut ce aparținea companiei Ubisoft, mai exact, o prezentare a unui DLC al lui Anno 1800. Iar Ubisoft, în mărinimia sa, a inclus acel material în lista de „Omoară pe oricine încarcă asta” a Youtube, cunoscut colocvial ca sistemul de Content ID. Iar din moment ce Ubisoft nu a spus celor de la Youtube să o ia mai moale cu ocazia prezentării, înregistrarea a fost temporar blocată. O emisiunea de mai bine de două ore, blocată peste tot din cauza câtorva secunde. În alte cuvinte, sistemul funcționează perfect.

Problema a fost rezolvată, din moment ce câteva sute de mii de oameni încercau să vadă acel clip, și câteva companii ce valorează miliarde de dolari nu au vrut să se facă de râs.

Nici înregistrarea de pe Twitch nu a scăpat basma curată, sunetul fiind oprit în timpul prezentării lui Kerbal Space Program 2, din cauza muzicii.

Cu adevărat trăim în viitor.

[PC Gamer]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button