CommunityMOREȘtiri IT

YouTube se va descotorosi de adnotări începând de anul viitor

În curând, nu veți mai putea vedea adnotări la videoclipurile de pe YouTube.

Marți, serviciul de partajare video deținut de Google a declarat că va înceta să afișeze adnotări video pe 15 ianuarie, invocând o scădere a numărului de persoane care văd videoclipurile marcate. Adnotările funcționează doar pe computerele desktop, a spus YouTube, dar traficul video s-a mutat înter timp pe telefonul mobil, ceea ce a dus la mai puțini spectatori. Serviciul de partajare video a spus că peste 70% din timpul său de vizionare acum vine de la utilizatorii de telefonie mobilă.

Adnotările i-au permis creatorilor de conținut video să realizeze text, linkuri și spotlights pentru videoclipuri. YouTube a adăugat instrumentul pentru producătorii de conținut în iunie 2008. Instrumentul a constat într-un editor cu două panouri care afișează videoclipul pe o parte și o listă de adnotări pe de altă parte.

În martie 2015, YouTube a lansat cărți interactive, mici icoane „i” înconjurate în colțul din dreapta sus al unui videoclip. Când faceți clic sau atingeți, pictograma deschide un mic panou interactiv care afișează informațiile pe care creatorul vrea să le vedeți. Acestea sunt mai puțin perturbatoare decât adnotările.

YouTube a întrerupt editorul de adnotări în mai 2017. Nu mai puteți adăuga sau modifica adnotările existente, ci doar să le ștergeți. Adnotările existente apar încă atunci când se utilizează un computer desktop, conform unei postări Google.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button