MORE

Youtube se jura ca nu fura… iar

Reactionand la campania #WTFU, prin care creatorii de continut de pe Youtube protesteaza modul in care sistemul intern de „copyright” al serviciului (care nu este in nici un fel legat de orice fel de procedura legala) este in mod repetat exploatat pentru a-i abuza, compania a decis sa faca o miscare pe acest front.

Youtube anunta ca a format o echipa care sa analizeze cu atentie regulile, sa identifice zonele in care se pot face imbunatatiri, care sa minimizeze  numarul de greseli si sa care sa duca la o calitate mai buna a actiunilor luate de serviciu. Mai multe initiative vor fi puse in efect pe parcursul urmatoarelor luni, care vor imbunatati comunicarea cu creatorii de continut si care vor mari factorul de transparenta in ceea ce priveste monetizarea.

Acum, ca un fost creator de continut de pe Youtube, voi traduce ce declaratia de mai sus.

Youtube a primit foarte mult PR negativ din cauza campaniei #WTFU. Aceasta reclama negativa are efecte nedorite asupra venitului compniei, ducand chiar la creatori de continut dorind sa paraseasca platforma si sa scada mai departe venitul generat de serviciu.

Pentru a da impresia ca ar avea vreun fel de interes in a imbunatati situatia, a fost facuta declaratia de mai sus. Nu este prima data cand Youtube face astfel de declaratii, vin parca in fiecare an, fiecare promitand ca va fi mai bine. Dar nu este.

In declaratie de zilele trecute se spune chiar foarte clar: „Vrem sa stiti ca monitorizam indeaproape indepartarea clipurilor video, si chiar daca nu am vazut o marire a numarului de incidente, este adevarat ca mai facem greseli.”

Youtube stie clar care este situatia. Nu este ceva care sa fi aparut in ultimele saptamani, peste noapte. Este ceva constant valabil de ani de zile, este o situatie pe care a creat-o, este o situatie pe care compania o sustine, fiindca atat timp cat banii curg, Youtube nu are nici un interes in a-si apara sau in vreun fel sprijini creatorii de continut, cei care sunt responsabili pentru faptul ca Youtube exista. De ce? Pentru ca acei creatori de continut nu sunt Viacom, care are avocati, bani si prieteni la Google, cele doua corporatii lucrand acum cot la cot pentru a-si bate joc de oamenii de rand.

[Engadget]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close