Știri ITTECH

Youtube se încarcă ceva mai greu pentru unele browsere

Google tot umblă pe la Youtube în ultima vreme, aducând mici îmbunătățiri pe ici și colo, alături de timpi de încărcare mai lungi dacă folosiți browser-ul greșit.

Și care este browser-ul greșit? Cel care nu este făcut de Google din câte se pare, sau măcar bazat pe Chromium. Mai mulți utilizatori de Edge și Firefox, precum și Managerul Tehnic de la Mozilla raportează că noile modificări făcute la interfața lui Youtube provoacă timpi de încărcare mai mari.

Saltul este de la o secundă la cinci secunde, așa că nu este tocmai sfârșitul lumii, dar este o iritare suplimentară care probabil va fi observată de cei care umblă des pe Youtube. Această problemă este provocată de folosirea unei variante vechi a unui API pentru a reda elemente din interfața paginii. Acea variantă nu mai este suportată de Firefox sau Edge, din moment ce a fost înlocuită de numeroase alte variante ceva mai noi pe care Google ar fi putut să le folosească. Nu numai asta, dar pentru variante de browser mai vechi, ca Internet Explorer 11, Youtube automat folosește metoda veche de redare a paginii, care nu provoacă un timp de încărcare suplimentar.

Există soluții, cum ar fi folosirea extensii pentru Edge și Firefox care permit folosirea variantei vechi a Youtube, pentru cei care nu suportă timpul adițional de încărcare.

Poate că pare a fi ceva ce nu ar trebui luat în seamă, dar când o companie folosește în mod intenționat o componentă veche doar pentru că nu mai este suportată de alte browsere web, cam are motive ulterioare.

[Overclock3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button