PC

Youtube renunță la reclamele de 30 de secunde

Conducerea Youtube a ajuns în sfârșit la concluzia că poate publicul a venit pe serviciul său pentru a vedea conținut realizat de oameni creativi, nu reclamele sale făcute de corporații lipsite de suflet, imaginație și umanitate.

Compania anunță că va renunța la reclamele de 30 de secunde peste care nu se poate sări. Citând motive precum „limite de date mobile” și evidentul „nu vrea nimeni să stea jumătate de minut să se uite la o reclamă”, Youtube va elimina acest fel de reclame la începutul anului viitor.

În locul lor va avea reclame de 6 secunde peste care nu se va putea sări, care ar trebui să fie mult mai puțin iritante ca cele de 30 de secunde.

Desigur, cei care au AdBlock nu vor trebui să vadă nici un fel de reclamă. Practic, această măsură este luată pentru a încerca să mai convingă oamenii care s-au săturat de reclame, și au instalat o soluție de AdBlock, să nu mai folosească aplicația cu pricina pe Youtube.

Poate ar fi fost mai bine dacă cei de la conducerea companiei mergeau din start pe ideea de reclame non-intruzive și non-iritante. La fel de bine ar fi fost dacă Youtube recunoștea problemele pe care le are serviciul, în loc să publice clipuri în care le neagă existența.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button