MOREȘtiri IT

YouTube renunță la barele negre pentru formatele video mai vechi

YouTube tocmai a anunțat că videoclipurile cu un aspect neobișnuit vizionate pe desktop – deci pe un browser desktop – nu vor mai apărea cu bare negre. În schimb, ele vor fi optimizate și extinse pentru a apărea mai mari.

Acest lucru este realizat prin eliminarea cadrului implicit 16:9 și optimizarea interfeței UI pentru ajustarea la diferite dimensiuni ale ecranului. Ar putea această modificare să facă în sfârșit videoclipurile verticale mai puțin enervante? Pe scurt: nu. Oricum, puteți vedea diferența player-ului în capturile de ecran de mai jos.

Schimbarea ar trebui să fie lansată treptat pentru toată lumea după ce a fost lansată pentru aplicația mobilă de pe Android și iOS de ceva timp.

Player-ul în format 4:3, înainte și după:

Player-ul în format vertical, înainte și după:

Player-ul în format 16:9, înainte și după:

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button