PC

Youtube renunță la annotations

Youtube face și alte lucruri pe lângă constanta sprijinire a unui sistem malițios în care o corporație poate încălca orice drept de liberă exprimare. Compania anunță că va elimina sistemul de annotations.

Dacă vă uitați la Youtube în mare parte de pe mobil sau de pe TV, oricum nu aveați idee ce sunt acestea, iar în curând vor dispărea și de pe celelalte platforme. Sistemul de annotations este oarecum înlocuit deja de cardurile informaționale care trebuiesc activate de utilizator și de secvența de final. Aceste componente erau oarecum incompatibile cu annotations, așa că ceva trebuia să dispară la un moment.

Utilizatorii de rând probabil nu vor observa cine știe ce diferențe, mulți oricum dezactivau annotations ca default, dar pentru creatorii de conținut există câteva mici probleme. Foloseau inserțiile de text pentru a mai corecta lucruri, pentru a completa informațiile din video sau pentru a crea secvențe interactive. Toate acestea nu prea vor mai funcționa din ziua de 2 mai.

Schimbarea nu este retroactivă, așa că orice este deja pe un video nu va dispărea, dar nu mai pot fi editate, doar șterse.

[Youtube]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button