TECH

YouTube Red și Google Play Music s-ar putea să se unească

Șeful departamentului de muzică de la YouTube, Lyor Cohen, a declarat recent că cele două servicii ar trebui să fuzioneze. Nu a spus că acest lucru se va întâmpla, dar nu putem decât să sperăm că această idee se va materializa.

În această clipă este destul de greu de explicat cum diferă unul de altul serviciile de streaming din ograda Google. YouTube Red, Google Play Music și YouTube Music seamănă toate între ele, atât prin nume cât și prin funcționalitate, și sunt foarte ușor de confundat.

YouTube Red costă 9.99 dolari pe lună și te scapă de toate reclamele care apar în versiunea clasică de YouTube. De asemenea îți dă posibilitatea de a asculta clipurile pe fundal fără a fi întrerupte, și mai oferă acces și la programe speciale cu conținut exclusiv. Cine folosește Red primește acces gratuit la Google Play Music și are posibilitatea de a rula aplicația YouTube Music pe fundal și în mod offline.

Google Play Music costă tot 9.99 dolari pe lună, și reprezintă varianta lui Google de Spotify. Abonații pot asculta prin streaming muzică fără reclame, își pot crea playlist-uri și au dreptul de a asculta muzică inclusiv când sunt offline. Dacă folosești Google Play Music fără să plătești, atunci poți doar să asculți stațiile de radio afiliate serviciului. Aceste posturi de radio vor difuza reclame, deoarece reprezintă singura lor sursă de venit. Cine se abonează la Google Play Music primește acces gratuit și la YouTube Red.

YouTube Music este o variantă separată de YouTube, gratuită, care poate fi folosită pentru a asculta și vizualiza clipuri muzicale pe YouTube. Conținutul accesat de aici are reclame și nu te lasă să-ți creezi propriile playlist-uri. Dacă te abonezi fie la YouTube Red fie la Google Play Music, primești niște avantaje în YouTube Music: dispar reclamele, poți asculta offline și pe fundal, și ai posilibiltatea de a comuta din modul video în cel de doar audio. Aceasta din urmă este o opțiune bună pentru a economisi traficul de internet în caz ca nu vă interesează decât sunetul de pe fundal și nu țineți morțiș să revedeți videoclipul.

Ar fi benefică o unire a tuturor acestor servicii, pentru că oricum dacă ești abonat la YouTube Red primești acces gratuit la Google Play Music, și vice-versa. Rămâne încă de văzut dacă această fuziune va avea sau nu loc. Vă ținem la curent!

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button