TECH

Youtube rămâne fără editorul video

Dacă aveți obiceiul să încărcați din când în când câte un clip pe Youtube, probabil știți că serviciul dispune de un editor video integrat. Deși, statisticile spun o altă poveste.

Funcția aceasta nu va mai fi disponibilă pentru mult timp, dintr-un motiv destul de ușor de înțeles, nu era folosit. Ca să fiu ceva mai exact, abia 0.1% din creatorii de conținut se foloseau de această unealtă, probabil pentru că era destul de greoaie și întrecută de cam fiecare editor video disponibil pentru PC și unele console. Nu veți mai avea nici posibilitatea de a crea un slideshow de imagini, ambele funcții urmând să fie scoase din uz în ziua de 20 septembrie 2017.

Din fericire, funcțiile care țin de înfrumusețarea imaginii vor continua să fie disponibile. Așa că elementele care ajută la eliminarea mișcării camerei, modificarea culorilor și adăugarea de efecte în post-procesare vor fi disponibile în continuare după această dată.

Youtube a primit funcția de editare video cu șapte ani în urmă. Da, din 2010 puteți edita secvențe video în Youtube, însă probabil nu și-a dat prea multă lume seama de asta, sau pur și simplu n-a prea fost interes. Iarăși, o explicație foarte bună a fost că nu era tocmai cel mai rapid, elegant, versatil sau precis mod de-a edita, și nu prea exista motiv pentru a-l folosi în primul rând. Dar cel puțin funcționa.

[Mashable]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button